logo
RNTV Live

Ploieştiul, gazda Olimpiadei Europenede Informatică pentru Juniori

Proiecte pe bani europeni
Mihai Constantinescu

Ploieştiul, gazda Olimpiadei Europenede Informatică pentru Juniori. Este organizată în perioada 24 – 28 august 2021, de către Societatea de Performanță și Excelență în Informatică(SEPI) împreună cu Centrul Județean de Excelență Prahova și Primăria Municipiului Ploiești. Aflată la a cincea ediție, din cauza situației pandemice, olimpiada se va desfășura pentru toate cele 30 de țări participante, în online, fiecare țară într-o locație unică.

Țările participante la această ediție sunt:

Armenia, Azerbaijan, Belarus, Belgia, Bosnia și Herzegovina, Bulgaria, Croația, Cipru, Estonia, Franța, Georgia, Grecia, Ungaria, Israel, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Letonia, Lituania, Macedona de Nord, Moldova, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Elveția, Turcia, Ucraina.

Olimpiada se adresează tinerilor elevi de până în 16 ani, anul acesta la competiție luând parte 171 de elevi.

Competiția constă în 2 zile de antrenamente(practice session) și două zile de probe, fiecare a câte 4 ore.

Romania va fi reprezentată de 2 echipe de elevi din țară (8 elevi), selectați în urma fazelor județene, naționale și a barajelor.

Festivitatea de deschidere a avut loc ieri la sala de festivități a Colegiului Național “Ion Luca Caragiale” Ploiești. A fost onorată de prezența Marinei Ștefania Manea, secretar de stat în Ministerul Educației.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/barbat-retinut-pentru-furt/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor