În perioada 20.06 – 18.07. activitatea Comisariatului Prahova s-a desfășurat cu 4 echipe de comisari, fiind efectuate 49 controale, din care 46 controale neplanificate și 3 controale planificate .

Controalele neplanificate au vizat:

– inspecții pentru soluționarea sesizărilor/ petițiilor: 22 controale desfășurate pe raza localităților Scorțeni, Băicoi, Boldești Scăieni , Brazi, Sinaia, Câmpina, Apostolache, Ploiești, Tomșani, Ariceștii Rahtivani, Albești Paleologul, Baba Ana, Bărcănești.

Sesizările soluționate au urmărit: disconfortul privind calitatea aerului, abandonări de deșeuri pe raza localităților, disconfort creat de emisii de praf rezultate în urma lucrărilor din construcții/demolări, activitatea operatorilor de colectare a deșeurilor nepericuloase, verificarea măsurilor trasate în urma controalelor anterioare, verificarea unui operator economic cu privire la respectarea condițiilor din actul de reglentare , modul de funcționare a rețelelor de canalizare cu respectarea condițiilor de mediu și de proiectare, disconfort fonic, irizații de produs petrolier prezente pe cursul de apă pârâul Mislea.

– inspecții în urma autosesizării GNM CJ Prahova

– inspecții cu alte autorități: împreună cu ISU, Garda Forestiera, SGA Prahova, au fost demarate controale pentru salubrizarea cursurilor de apă de pe raza localităților Valea Călugărească, Slănic, Vărbilău, Bușteni, Posești, Bătrâni unde au fost trasate măsuri cu caracter permanent de monitorizare și igienizare a malurilor cursurilor de apă aferente fiecărei localități în parte.

Controalele neplanificate la societățile comerciale desfășurate în perioada mai sus menționată au urmărit respectarea condițiilor de funcționare din autorizațiile de mediu emise de APM Prahova.

Control la Depozitul ecologic de de deșeuri menajere de pe raza orașului Boldești Scăieni

De asemenea a fost efectuat un control la Depozitul ecologic de de deșeuri menajere de pe raza orașului Boldești Scăieni ca urmare a incendiului produs în data de 08.07.2023 ocazie ci care societatea a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 15.000 lei pentru încălcarea obligației de a se supune tuturor procedurilor și cerințelor legale care conduc la prevenirea, eliminarea, reducerea impactului asupra aerului înconjurător.

✒️ -inspecțiile planificate demarate în această perioadă au urmărit societățile care au ca profil de activitate fabricarea produselor obținute din prelucrarea țițeiului, colectarea deșeurilor periculoase și nepericuloase, tratarea și eliminarea deșeurilor nepericuloase, tăierea și rindeluirea lemnului.

Controale tematice

Controale tematice dispuse de Comisariatul General efectuate la 2 operatori privind desfășurarea activității de extracția pietrei ornamentale și pentru construcții, a pietrei calcaroase, ghipsul, etc., pentru care au fost trasate în urma constatărilor din teren, măsuri cu termene .

Tot în această perioadă este în derulare un control tip SEVESO , privind controlul asupra pericolelor de accident major în care sunt implicte substanțe periculoase.

Astfel în perioada mai sus menționată au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 629.500 lei și 1 Avertisment.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *