GALERIE FOTO/Pericol pe drumurile din Prahova. Biciclişti în pragul comei alcoolice, depistaţi de poliţiştii prahoveni

GALERIE FOTO/Pericol pe drumurile din Prahova. Biciclişti în pragul comei alcoolice, depistaţi de poliţiştii prahoveni

În doar 48 ore, polițiștii rutieri din Prahova au depistat zecibiciclişti care ar fi trebuit să fie în pat şi nu să meargă pe bicicletă pentru că erau în stare avansată de ebrietate. Mulţi dintre cei depistaţi erau atât de beţi încât se aflau la un pas de comă alcoolică

Potrivit IJP Prahova, în dimineața zilei de marți, încă de la primele ore, pe strada Mărășești din municipiul Ploiești, au fost depistați doi bicicliști în dreptul cărora, etilotestul a indicat o valoare de 0,52mg/l, respectiv 0,71 mg/l alcool pur în aerul respirat.

Totodată, pe DJ 102 I, polițiștii Biroului Rutier Câmpina și ai Secției de Poliție Rurală nr. 4 Câmpina, au constatat și sancționat neregulile depistate, precum și un alt biciclist care a emanat o valoare de 0,20 mg/l în etilotest.

Pe raza comunei Bărcănești, au fost identificate valori ale bicicliștilor, de 0,18 mg/l, 0,55 mg/l, în urma efectuării testării cu aparatul etilotest, potrivit sursei citate.

Rezultate au fost obținute și pe DN1A, unde, în prima zi a acțiunii, pe raza orașului Vălenii de Munte, a fost idenificat un biciclist, cu o alcoolemie de 0,57 mg/l în aerul respirat, iar miercuri, un altul, cu o alcoolemie de 0,70 mg/l.

Acțiunea rutieră a fost desfășurată pe raza întregului județ Prahova, iar pe lângă localitățile deja enumerate, adăugăm și Bucov, Valea Călugărească- pe DN1B, dar și pe DN 1, la Sinaia și Bușteni, unde au fost depistați bicicliști aflați sub influența alcoolului, cu rezultate pe etilotest mai mici decât cele menționate anterior.

Cea mai mare valoare afișată de aparatul etilotest a fost obținută de un biciclist în vârstă de 38 de ani din localitatea Novăcești, care circula pe DJ 720 în localitatea Florești.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, de către lucrător din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene- DN 1, iar de această dată a rezultat o alcoolemie de 1,39 mg/l în aerul respirat.

Rezultate

Până la finele activităților, au fost sancționați contravențional 66 de bicicliști și 51 de pietoni, pentru neregulile săvârșite, precum faptul că au circulat pe bicicletă sub influența alcoolului, nerespectarea obligației bicicliștilor de a circula pe aceeași direcție de deplasare a sensului de mers cu vehiculelor, dar și pentru traversarea neregulamentară a pietonilor, prin alte locuri decât cele prevăzute de lege.

Sancțiunea, prevăzută de ordonanța de urgență a guvernului pentru abaterile bicicliștilor, este cuprinsă între 6 și 7 puncte amendă în valoare de 870- 1.015 lei, iar pentru abaterile săvârșite de pietoni este de 2-3 puncte amendă în valoare de 290-435 lei, potrivit IJP Prahova

Poliţiştii recomandă tuturor participanților la trafic să adopte o conduită preventivă pe drumuri publice și să adapteze modul de deplasare la condițiile de drum, trafic, vizibilitate și condițiile meteorologice.

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here