logo
RNTV Live

Galerie FOTO/Opt localităţi prahovene, sub furia apelor. Zeci de pompieri au muncit fără oprire

1
Mihai Constantinescu

Inundaţii puternice în Prahova

Galerie FOTO/Opt localităţi prahovene, sub furia apelor. Zeci de pompieri au muncit fără oprire.

Ploiel torenţiale au provocat dezastru peste tot în ţară. În Prahova probleme s-au înregistrat în opt localităţi. Este vorba mai exact despre:Lipănești, Ploiești, Strejnic, Zalhana, Băicoi, Plopeni, Bărcănești și Brazi în ultimele 24 de ore, pompierii au acționat pentru evacuarea apei din 12 locuințe și 3 gospodării.

Peste 80 pompieri militari cu 14 autospecialele de lucru cu apă și spuma, 5 camioane de intervenție și 13 motopompe au acționat pentru asigurarea măsurilor specifice de protecție a comunităților precum și pentru evacuarea apei din zonele inundate.

Prăpăd în judeţ

Potzrivit unui comunicat al ISU Prahova, trei locuințe dar și două gospodării din localitatea Bărcănești au fost inundate din cauza precipitațiilor abundente. Totodată, pompierii au intervenit cu motopompe în comuna Lipănești, pentru evacuarea apei din două locuințe. In comuna Strejnic a fost nevoie de ajutor la o locuință particulară și o gospodărie și în orașul Plopeni la trei locuințe. De asemenea, în municipiul Ploiești, pompierii prahoveni au acționat pentru evacuarea apei dintr-o brutărie din cartierul Mitică Apostol, inundată pe o suprafață de aproximativ 200 mp.
Totodată, în zona sensului giratoriu de la Bărcănești carosabilul este inundat, pompierii acționează pentru evacuarea apa printr-un dispozitiv care va traversa DN1 și se va revărsa într-un canal de irigații.
Ploaia a cauzat probleme și în localitatea Brazi (strada Trandafirilor) unde echipajele au evacuat apa din două demisoluri iar în localitatea Zalhana la o gospodărie.
Din cauza unei conducte sparte, echipajele au acționat și pentru evacuarea apei de pe carosabil în localitatea Băicoi.
Totodată, salvatorii au intervenit pentru îndepărtarea a patru arbori, ce au căzut pe carosabil și stâlpi de electricitate, în localitățile Plopeni, Gornet Cricov (sat Dobrota), Păulești și pe DN1 în dreptul localității Românești.
O situație dificilă este în comuna Bărcănești, unde peste 30 de locuințe sunt inundate. La locul evenimentului au fost mobilizate resurse suplimentare pentru asigurarea unei intervenții operative și eficiente, respectiv 5 autocamioane de intervenție, 5 autospeciale de stingere și 10 motopompe, cu 45 de pompieri militari care acționează pentru evacuarea apei și revenirea la starea de normalitate. Totodată, un microbuz a fost pus la dispoziția cetățenilor pentru a fi evacuați la liceul din localitate, însă refuză să-și părăsească locuințele, se mai specifică în comunicat.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor