logo
RNTV Live

GALERIE FOTO/Întâlnire la nivel înalt în Capitală. 30 de primari din Prahova participă la întâlnirea A.Co.R. Ce probleme au fost puse pe tapet în faţa guvernanţilor!

ACoR
Raluca Eparu

30 de primari din Prahova participă la întâlnirea aniversară A.Co.R., care se desfăşoară Palatul Parlamentului din Bucureşti. Aceasta este sesiunea cu numărul 20 a Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România, organism care intermediază relaţia dintre administraţia publică locală şi administraţia publică centrală. La întâlnire au participat şi Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu, Sevil Shhaideh, Călin Popescu-Tăriceanu, Olguţa Vasilescu si alţi miniştri.

S-a profitat din plin de întâlnire pentru a fi puse pe tapet mai multe probleme cu care se confruntă administraţiile locale din ţară. Una dintre situaţiile problemă cu care se confruntă primarii este aceea a salariilor din sistem. Mai exact, există o disfuncţionalitate în acest moment în ceea ce priveşte salarizarea. Un primar, care are responsabilităţi mult mai mari decât un simplu funcţionar, poate ieşi la pensie cu sume mult mai mici decât un funcţionar oarecare. Primarii au indemnizaţii, nu salarii, iar la indemnizaţie nu se pot adăuga sporuri,aşa că un primar de comună ia aproximativ 3.000 de lei bani în mână, în situaţia în care există funcţionari cu salarii mult mai mari.

În discuţie a fost luat şi Programul naţional de dezvoltare locală, adică ce lucrări sunt necesare la nivelul comunelor din ţară. Acest program vizează lucrări de infrastructură, apă, canal, podeţe şi  drumuri. La eveniment s-a mai discutat şi despre anumite modificări legislative care ar trebui făcute pentru ca edilii să nu se mai confrunte cu tot felul de situaţii neplăcute când trebuie să aplice legea.

Din judeţul Prahova, 60 de comune fac parte din A.Co.R.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor