logo
RNTV Live

GALERIE FOTO/Botezul Cailor de la Pietroșani, tradiție păstrată cu sfințenie de sute de ani în Prahova. Cum a fost în 2018?

Botezul Cailor în 2018
Mihai Constantinescu

Botezul Cailor în 2018

Botezul Cailor de la Pietroșani, tradiție păstrată cu sfințenie de sute de ani în Prahova. 

Crescătorii de animale din Pietroșani şi din mai multe localităţi din împrejurimi au venit la Botezul Cailor. Pe o vreme mai mult de primăvară decât de iarnă, caii s-au întrecut astăzi în forță, frumusețe și viteză.

Împodobiţi cu ciucuri şi funde roşii, caii au făcut o adevărată paradă de forţă şi frumuseţe. Stăpânii frumoaselor animele au avut și anul acesta cu ce se mândri.

Citeste mai mult: adevarul.ro/locale/ploiesti/foto-traditie-secol-botezul-cailor-pietrosani-1_50e92cde56a0a6567e434561/index.html

În debutul manifestării, preoţii au botezat animalele şi pe stăpânii lor, conform tradiţiei care era păstrată din vechime în această localitate.

VEZI ȘI https://portal.republikanews.ro/video-filmare-spectaculoasa-cu-drona-peste-pietrosani-botezul-cailor-vazut-altfel/

Tradiţia populară spune că cei care îşi botează caii vor avea un an bun, cu recolte bogate, iar animalele vor fi ferite de boli.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor