logo
RNTV Live

GALERIE FOTO/ VIDEO/ Ploieştenii sărbătoresc româneşte de 1 Decembrie

Ziua Naţională a României, sărbătorită şi la Ploieşti
Mihai Constantinescu

Ziua Naţională a României, sărbătorită şi la Ploieşti

Cu mic cu mare, sute de ploieşteni au venit pe Bulevardul Republicii pentru a participa la  manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. Sute de cetăţeni sunt în aceste clipe în stradă pentru a sărbători cum se cuvine Ziua Naţională.

Toţi au venit la manifestări pregătiţi: unii îmbrăcaţi în straie populare,alţii purtând cu mândrie steagul ţării şi toţi purtând în suflete mândria că sunt români.

La manifestări participă  şi parlamentari prahoveni, oficialităţi locale, cadre militare active sau în retragere.

Cei mci au fost încântaţi şi de aviaonele care au survolat cerul.

Cel mai aşteptat moment al zilei are loc la ora 11.00 – parada militară cu defilare de trupe şi tehnică militară. Între orele 11.30 şi 13,00 ploieştenii vor degusta din fasolea şi cârnaţii pregătiţi special pentru această sărbătoare.

Programul zilei se va încheia în forţă la ora 18.00. Retragerea se va face cu torţe aprinse de pe platoul din faţa Palatului Administrativ, pe Bulevardul Republicii până în zona monumentului domnitorului Mihai Viteazul.

Ziua de 1 decembrie a fost stabilită ca Ziua Naţională a României în 1990, prin legea nr. 10 din 31 iulie.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor