logo
RNTV Live

GALERIE FOTO/Familii din Prahova, la un pas să rămână pe drumuri. Şi ţie ţi se poate întâmpla!

incendiu
Mihai Constantinescu

GALERIE FOTO/ O familie din Prahova, la un pas să rămână pe drumuri. Şi ţie ţi se poate întâmpla!

Multe familii sunt în pericol să rămână fără un acoperiş deasupra capului din cauze ce pot fi prevenite. Ieri la Măneciu Pământeni un incendiu a izbucnit în locuinţa unei familii

Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unui coș de fum neprotejat termic față de materiale combustibile.

Pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Urlați au reușit să împiedice producerea de pagube materiale, lichidând rapid incendiul.

Nu este un caz singular. Aseară, în jurul orei 19:49, trei echipaje de stingere s-au deplasat în comuna Telega pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească.
La sosirea echipajelor incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 16 mp, pompierii militari reușind să împiedice propagarea flăcărilor la întreaga construcție.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui mijloc de iluminat electric lăsat sub tensiune.

Un incendiu violent a izbucnit azi noapte în jurul orei 00:28 la o locuință particulară, ulterior propagându-se cu repeziciune și la cea de-a doua anexă gospodărească, din localitatea prahoveană Cosminele.

La sosirea pompierilor militari la locul intervenției incendiul se manifesta generalizat la întreaga locuință pe o suprafață de aproximativ 180 și 70 mp la cea de-a doua anexă.
La locul evenimentului s-au deplasat cu operativitate, 4 autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă.

21 de pompieri militari au acționat pentru localizarea si lichidarea incendiului și pentru înlăturarea efectelor negative generate de eveniment.

Pompierii militari au acţionat timp de aproximativ cinci ore pentru stingerea incendiului, respectiv pentru căutarea eventualelor focare ascunse şi înlăturarea efectelor negative ale evenimentului. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unui coș de fum amplasat ori neprotejat termic față de materiale combustibile.

” Reamintim cetăţenilor faptul că, în anul 2018, burlanele şi coşurile de fum au provocat cele mai multe incendii la nivelul judeţului, constituind a două categorie de împrejurări determinante ale incendiilor, din punct de vedere al frecvenţei înregistrate, după instalațiile electrice defecte.

În scopul preîntâmpinării unor astfel de situaţii, ce se pot solda cu mari daune materiale sau chiar pierderi de vieţi omeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Prahova recomandă populaţiei respectarea cu stricteţe a următoarelor măsuri de apărare împotriva incendiilor:
• coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate şi curăţate periodic, de persoane specializate şi autorizate;
• în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile;
• se interzice folosirea improvizaţiilor la burlanele metalice de evacuare a fumului cu coturi multiple, montate pe lângă pereţii combustibili sau în apropierea materialelor combustibile.

Fotografii incendiu Cosminele

 

ISU Prahova

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor