Sursă foto: Oglinda de Azi

Centrul Medical SanConfind de la Poiana Câmpina a organizat, din nou (așa cum a tot făcut-o încă din 2015, de la înființare) o campanie pentru recoltarea sângelui necesar transfuziilor.

Marți, 21 martie, în incinta Spitalului SanConfind, a avut loc o reușită acțiune de recoltare de sânge pentru transfuzii, la care au participat peste o sută de donatori. Acțiunea a fost organizată de Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești.

Doamna doctor Georgeta Hanganu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Ploiești, a oferit următoarea declarație pentru publicația Oglinda de Azi:

„Astăzi, gazda acțiunii noastre, ca în atâtea alte dăți trecute, este Centrul Medical SanConfind, un spital în care venim mereu cu drag și care, și cu acest prilej, a fost la înălțime, oferind donatorilor cele mai bune condiții pentru a putea dona sânge într-o absolută siguranță.

Avem peste 120 de persoane programate să vină să doneze sânge. Le mulțumesc și pe această cale donatorilor noștri de azi, care ajută ca spitalele prahovene să aibă componente sanguine pentru toți pacienții. Mai mult de atât, prin gestul lor plin de noblețe sufletească, ajută Centrul de Transfuzie Ploiești să dea sânge și spitalelor din zonele învecinate: București și Ilfov, unde sunt foarte mulți pacienți prahoveni ce își tratează în spitalele respective maladii în forme grave, care necesită intervenții chirurgicale extrem de dificile. Desigur, pungile cu sângele pe care îl vom recolta astăzi ar putea ajunge la orice spital din țară.

Așadar, putem spune că, până la urmă, cu brațele donatorilor noștri, prin venele brațelor acestor oameni minunați, ajutăm pacienți din întreaga Românie, care nu găsesc în județele lor componentele sanguine dătătoare de viață. Pentru aceasta le mulțumesc din suflet încă o dată.

În fiecare zi, la Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești, se prezintă între 70 și 100 de persoane care donează sânge. Cu toate acestea, cantitatea recoltată nu este suficientă pentru toți pacienții prahoveni. De aceea, noi organizăm aceste colecte mobile care ne aduc mai aproape de donatori. În acest fel, încercăm ca stocurile noastre să fie în permanență pline, mai ales cu grupe de sânge cu Rh negativ, un sânge rar întâlnit și cu atât mai valoros.

Gazdele noastre au oferit cu dărnicie apă minerală, sucuri, cornuri proaspete, pentru ca donatorii noștri să nu ducă lipsă de nimic. Pentru fiecare donare, donatorul primește o zi liberă, un card valoric de 66 de roni pentru achiziționarea de alimente în vederea refacerii sângelui donat. Mai mult de atât, donatorii primesc un set de analize standard, stabilite prin ordin de ministru, testarea maladiilor transmisibile prin sânge, testarea pentru valorile hemoleucogramei, analize care se fac mai rar și care sunt suficient de costisitoare.

Faptul că ajutăm o persoană aflată în mare suferință este principalul beneficiu pe care îl asigură acțiunea noastră. Este un lucru extrem de important pe care îl facem pentru comunitatea în care trăim. Nu trebuie să uităm că oricare dintre noi poate avea oricând mare nevoie de sânge; noi, dar și rudele și prietenii noștri”.

Transfuzia reprezintă administrarea pe cale intravenoasă a unei cantități de sânge, proaspăt sau conservat, recoltat de la un donator. Cu alte cuvinte, transfuzia reprezintă introducerea de sânge, plasmă, globule roșii sau trombocite în sistemul circulator al unui bolnav. Folosită corect, transfuzia de sânge poate salva viaţa unui pacient, notează sursa citată.

Sursă: Oglinda de Azi

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *