logo
RNTV Live

GALERIE FOTO: Băieții de la CSȘ CSM Petrolul Ploiești, campioni naționali la U17 după un sezon fantastic

5DSC_0412
Ștefan Petre

CSŞ CSM Petrolul Ploieşti a cucerit titlul de campioană națională a categoriei „U17” după victoria obţinută, în această seară, în finala contra celor de la CSU Ştiinţa Bucureşti, scor 90-78 (20-14, 27-27, 19-17, 24-20)!

Clubul reușește, astfel, un sezon de excepție în baschetul juvenil românesc, cu patru titluri de campioni naţionali (celelalte fiind obţinute la U14, U15 şi U16), toate aduse de antrenorul-coordonator al secţiei, Ionuţ Ivan, și de Loredana Munteanu, Cristi Trandafir, Marian Angelian şi Robert Munteanu!

Cu 16 victorii la rând în campionat, ploieștenii au suferit prima înfrângere a sezonului abia în ultimul meci din Grupa I a Turneului Final, dar au venit cu motivația de a-și lua revanșa în fața bucureștenilor de la Știința, mult mai puternici, în finală.

CSŞ CSM Petrolul Ploieşti a început în forță, cu un atac condus de Raşoga, Dinu, Angelian și Movileanu și cu contribuția lui Dimov, Popa, Suciu şi Pătraru în apărare, care s-au luptat cu cel declarat ulterior MVP al competiţiei, conducătorul de joc Mihnea Vlaicu Popa.

Ploieștenii au fost în avantaj aproape tot meciul, oaspeţii reuşind doar o scurtă revenire în sfertul al doilea, când au trecut în faţă, 33-30, după un „run” de 10-0. Deși s-au apropiat, pe final, la 3 puncte: 70-67 (minutul 34), bucureștenii nu au avut prea mari speranțe să câștige finala, la cum s-au desfășurat lucrurile. Chiar și fără liderul Codruţ Dinu, ieşit încă din minutul 29 pentru 5 greşeli personale, cei de la CSȘ CSM Petrolul Ploiești au răspuns cu maturitate tentativelor celor de la Ştiinţa de a reintra în meci.

Bucuria de la final, trăită alături de cei circa 1000 de spectatori prezenţi în tribună, excluzând, evident, grupul inimos venit din Capitală pentru a susţine Ştiinţa, a fost absolut meritată după un sezon cu 18 victorii şi o singură înfrângere!

Lotul folosit în victoria răsunătoare de astăzi este format din: D. Raşoga (19 puncte), R. Movileanu (18), C. Dinu (18, 2×3), G. Angelian (17 puncte, 14 recuperări), C. Manthopoulos (9 puncte, 10 recuperări), Al. Dimov (5), R. Pătraru (2), R. Popa (2), A. Suciu, A. Velcea, D. Naum şi R. Mihalache. Alături de ei, merită menţionaţi şi Mihai Oprea, Luca Ionescu şi Octavian Toma, care nu au prins lotul la acest meci.

Codruţ Dinu şi George Angelian, au prins „cel mai bun 5” al Turneului Final!

Codruţ Dinu şi George Angelian au fost incluși în „cel mai bun 5” al Turneului Final de la Ploieşti, alături de Mihnea Vlaicu Popa, Andrei Mirea (ambii de la Ştiinţa Bucureşti) şi Akos Szentkuti (ACS U-BT Cluj-Napoca), care a devenit chiar campion național la seniori în acest sezon.

Sursă: CSM Ploiești

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor