logo
RNTV Live

Gabriel Sîncrăian a fost prins dopat după JO de la Rio!

57c42bce95f9cfea7be65ddf
Cristian Anghelescu

Postul public de televiziune a anunțat în această seară că halterofilul Gabriel Sîncrăian, medaliat cu bronz în cadrul categoriei 85 kg la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a fost depistat pozitiv la un test antidoping, urmând să îi fie retrasă medalia!

Chiar în ziua în care Alin Petrache a demisionat din funcția de președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, din cauza ratării îndeplinirii obiectivului de medalii la Jocurile Olimpice (doar 5, față de 6-8, câte se așteptau oficialii să câștigăm!), țara noastră a pierdut medalia de bronz cucerită la haltere de Gabriel Sîncrăian, care a fost depistat pozitiv la un control antidoping!

COSR riscă acum să primească o amendă de 100.000 de euro din partea Comitetului Olimpic Internațional, pentru că a trimis la JO un sportiv dopat.

Halterofilul Gabriel Sîncrăian (28 de ani) a urcat pe podium la Rio după ce a ridicat 173 de kilograme la stilul smuls și 217 kiliograme la stilul aruncat. Interesant e că Gabi a intrat la aruncat la 204 kilograme, astfel că reuşita sa la 217 a fost cu adevărat una extraordinară şi neaşteptată. A terminat în spatele iranianului Kianoush Rostami și a chinezului Tian Tao. În vârstă de 28 de ani, sportivul originar din Cluj-Napoca a participat pentru a doua oară la Jocurile Olimpice, după ce a fost şi la ediția de la Londra, din 2012.

În acest an a devenit campion european la stilul smuls categoria 85 de kilograme, după ce a ridicat 169 de kilograme. Mai are un bronz în 2012, la Europenele de la Antalya. Nu este prima dată când Sîncrăian este depistat pozitiv la un control antidoping. În 2013 a fost suspendat pentru doi ani pentru că a folosit stanozolol!

România a rămas, acum, cu 4 medalii cucerite la Jocurile Olimpice:  aurul echipei feminine de spadă, argintul de la tenis al perechii masculine Florin Mergea – Horia Tecău, bronzul echipajului feminin 8+1 la canotaj și bronzul de la lupte libere, la categoria 97 de kilograme.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor