logo
RNTV Live

Gabriel Paraschiv: Ilie Oană are o anumită anvergură, efervenscența fanilor te copleșește!”

gabriel paraschiv
Cristian Anghelescu

Interviu cu Gabriel Paraschiv, tehnicianul echipei Flacăra Moreni

În ziua meciului cu echipa la care a jucat pe vremuri, Gabriel Paraschiv, antrenorul morenarilor, a acordat un interviu pentru Republikanews.

A făcut-o deschis, fără “fițe” și alte tertipuri specifice tehnicienilor zilelor noastre, uzitata “scuze, e zi de meci, nu pot” rămânând o frază desuetă.

Probleme, unele trecute, altele actuale

Reporter: Gabi, presa din Dâmbovița vorbește despre “probleme în Paradis” la echipa pe care o antrenezi…

Gabriel Paraschiv: Da, numai că toate acele probleme despre care s-a tot vorbit… acum sunt rezolvate! Vorbim despre acele sincope inerente de la fiecare echipă, de la orice eșalon, care apar și, dacă există înțelegere, se și rezolvă! La noi, din fericire, s-au rezolvat fericit! Am tras un semnal de alarmă care a fost receptat la adevărata valoare de către cei care asigură continuitatea la Flacăra. Sau, să folosim o frază uzitată, ne-am spălat rufele în familie! Mai bine mai târziu decât niciodată, cum se tot preconiza! Acum, să vedem și cu ce efect!

R: Sunt probleme de lot pentru meciul din această seară?

  1. P.: Din păcate, da! Ne va lipsi fundașul dreapta Ionuț Mocanu, un copil care a avut o operație de ruptură de ligamente și sunt temeri că a recidivat. Plus câțiva fotbaliști răciți cobză dar pe care sper să-i pot arunca în luptă. Eu vreau, ei vor, rămâne doar să vedem cum se prezintă la ora partidei! Practic, vedem la fața locului pentru că dacă noi nu stăm în cantonament nici nu am de unde să știu! Acestea sunt problemele reale ale eșaloanelor inferioare… patru, trei, chiar și multe din divizia secundă!

Ce crede despre meciul din această seară

R: Mai ajung suporteri morenari la meci, cum au făcut-o acum două săptămâni, la jocul de Cupă?

  1. P.: Ce știu eu este că vor ajunge, dar nu în mod organizat! Vor veni pe cont propriu, vor achiziționa bilete și vor contribui la bugetul consolidat al Petrolului! Sper să se bucure de un rezultat favorabil nouă!

R: Apropo de meciul din această seară: ce deznodământ crezi că va avea?

  1. P.: Păi, probabil că vom vedea aceleași coordonate ca și în urmă cu puțină vreme! Petrolul o să tragă din toate puterile să-și apropie victoria iar noi… sper să nu mai fim atât de timorați!

R: Timorați?

  1. P.: Da, chiar așa! ”Ilie Oană” are o anumită anvergură, efervenscența fanilor te copleșește! Iar, mulți dintre ei veniți de la liga a patra, în loc să se autodepășească sunt uluiți! Acum poate că vor avea mai mult tupeu, fiind la a doua prezență la Ploiești!

”Trăim într-o lume în care banul disctează!”

R: Consideri că echipele teleormănene ar putea să pună probleme supremației Petrolului în eșalon?

  1. P.: Nu mă pot pronunța direct, nevăzîndu-le jucând! Dar, ar fi bine să se țină cont de faptul că toate echipele care dispun de bugete consistente sunt de luat în calcul în perspectiva promovării! Din câte știu, Alexandria a avut buget mare și anul trecut, și-a făcut echipă puternică și va lupta pentru promovare! Nu mai vorbesc despre cei de la Saelele, sau Turnu Măgurele cum le zice acum… trăim într-o lume în care banul dictează!

R: Dacă, vreodată, vei fi solicitat să antrenezi Petrolul vei lua în considerare oferta?

  1. P.: Vă dați seama… Am jucat la Petrolul atâția ani, este o plăcere să ajungi pe ”Ilie Oană”! O atmosferă precum cea de la Ploiești este visul oricărui antrenor, dar până acolo mai am mult de muncă! Poate, vreodată, cine știe, voi avea și șansa de a antrena această echipă! Un lucru este cert, Petrolul nu se refuză niciodată!

R: Mulțumim frumos pentru acest interviu!

  1. P.: Eu vă mulțumesc!
bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor