logo
RNTV Live

FURTURILE DIN PĂDURI SE INTENSIFICĂ. CINCI PRAHOVENI AU FOST PRINȘI ÎN TIMP CE TĂIAU ARBORI

WhatsApp Image 2022-11-21 at 14.04.29
Oana Stoica

În săptămâna precedentă, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova au surprins în flagrant pe raza localității Măneciu, o persoană care tăia și sustrăgea în mod ilegal 6 arbori (speciile – mesteacăn, carpen, paltin și stejar) de pe terenul unei proprietăți private, materialul lemnos fiind predat lucrătorului silvic din cadrul Ocolului Silvic Măneciu.

Persoanei în cauză i-au fost întocmite acte de sesizare a infracțiunilor de “tăiere fără drept [..]” și “furtul de arbori [..]”, în conformitate cu prevederile Legii nr. 46/2008 privind Codul Silvic.

Totodată, în urma unor acțiuni preventive de combatere a tăierilor, sustragerilor și transporturilor ilegale de material lemnos din fondul forestier național, jandarmii prahoveni au depistat patru persoane care transportau cu diverse vehicule, fără a deține aviz de însoțire, o cantitate totală de peste 1,5 metri cubi de material lemnos, speciile salcie și carpen, acesta fiind predat lucrătorilor silvici prezenți la fața locului din cadrul Ocoalelor Silvice Azuga, Slănic, Câmpina și Vărbila.

Persoanele în cauză au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 3.500 lei, pentru “transportul cu orice mijloace de transport a materialului lemnos [..] neînsoțit de documentele specifice de transport” în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Jandarmii prahoveni vor acționa permanent în zonele împădurite pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte ilegale, în vederea protejării fondului forestier național.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor