logo
RNTV Live

Furtuna Isha: Mii de persoane fără energie electrică și peste 150 de zboruri anulate, deoarece vântul provoacă daune în toată Irlanda și Marea Britanie

5LXTAQQIPBAEXDZEHSN77XJSBE
Constantin Corina

Eforturile de curățare urmează să continue astăzi, după ce furtuna Isha a străbătut țara duminică, aducând rafale „severe și distructive” care au lăsat sute de mii de persoane fără curent și au cauzat întreruperi în călătoriile pe fondul avertizărilor meteo.

În această dimineață, mai ales în regiunea nord-vestică a Irlandei, peste 235.000 de locuințe și companii au fost afectate de întreruperi de curent electric, conform informațiilor furnizate de ESB, compania responsabilă de gestionarea rețelei electrice, citată de publicația RTE.

În Regatul Unit, în special în zona de nord, peste 30.000 de consumatori au fost afectați de întreruperi de curent electric, conform declarațiilor făcute luni de directorul general al Asociației pentru Rețele de Energie (ENA), Lawrence Slade, în cadrul unei intervenții la BBC.

„Aceasta este o altă lovitură pentru Dark Hedges”, a declarat Mervyn Storey, președintele trustului pentru conservare de la situl County Antrim, acum o destinație turistică majoră datorită dramei HBO.

Isha urmărește Storm Henk, care s-a prăbușit în Marea Britanie la începutul acestei luni, provocând inundații pe scară largă și perturbări ale serviciilor de tren și ale drumurilor.

Climatologii spun că schimbările climatice determină iernile din regiune să fie mai calde și mai umede, crescând probabilitatea unor fenomene meteorologice extreme.

În Irlanda, care a fost afectată grav de Isha, cel puțin 235.000 de case au suferit întreruperi de curent, potrivit furnizorului de energie ESB.

Alte 45.000 de oameni au rămas fără electricitate în Irlanda de Nord, în timp ce câteva mii de proprietăți s-au întunecat în nord-vestul Angliei și Țării Galilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor