Polițiștii Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au desfășurat recent o acțiune amplă în mai multe județe din România pentru documentarea activităților infracționale ale unui grup organizat de criminalitate itinerantă. Aceștia erau specializați în comiterea de furturi de catalizatoare auto în Franța.

Cu sprijinul autorităților franceze, au fost efectuate 17 percheziții domiciliare la persoane fizice și juridice din județele Suceava, Botoșani, Mehedinți, Dolj și Olt. Membrii grupului sunt cercetați pentru furturi în grup infracțional organizat, tăinuire de bunuri provenind din furt, participare la o asociație de răufăcători și spălare de bani.

Partenerii francezi au solicitat sprijin în cadrul cooperării judiciare internaționale, iar rezultatele anchetei indică că grupul a comis peste 276 de furturi de catalizatoare auto în nord-vestul Franței, în dauna a 395 de persoane vătămate, majoritatea fiind persoane juridice. Prejudiciul cauzat a depășit 4.000.000 de euro.

Trei dintre membrii grupului, față de care autoritățile judiciare franceze au emis mandate europene de arestare, au fost arestați preventiv în România. Alte 3 persoane au fost duse la sediul Poliției pentru audieri.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate patru autovehicule, bani în valoare de 9.600 de euro, 3.400 de lei, bijuterii și alte bunuri. Acțiunea face parte dintr-un efort internațional de combatere a criminalității organizate și de protejare a proprietății și siguranței cetățenilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *