logo
RNTV Live

Furt de energie electrică, descoperit în Prahova

contor
Mihai Constantinescu

Furt de energie electrică, descoperit în Prahova

Descopeirirea a fost făcută ieri de oamenii legii la 6 imobile de pe raza comunei Colceag. Proprietarii acestora sustrăgeau energie electrică prin folosirea de instalaţii clandestine și prin ocolirea echipamentelor de măsurare.

Din verificări a reieșit faptul că, la 2 din locații proprietarii sustrăgeau energie electrică prin ocolirea aparatului de măsurare a energiei electrice cu ajutorul unui conductor legat la ieșirea din suguranță astfel intervenindu-se neautorizat asupra contorului.

La alte 2 imobile s-a constatat sustragerea energiei electrice prin întreruperea NUL-ului din siguranța monopolară montată pe alimentare astfel intervenindu-se neautorizat asupra contorului.

În cazul unui imobil au fost constatate modificări asupra capacului contor, iar la un alt imobil s-a constatat sustragerea energiei electrice cu ajutorul unui conductor care nu asigura continuitatea electrică, astfel intervenindu-se neautorizat asupra contorului, inclusiv prin ruperea sigiliilor aplicate.

În cauză, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de sustragere energie electrică, deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice și ruperea de sigilii.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/36-de-masini-distruse-si-sute…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor