logo
RNTV Live

Fructe pline de pesticide descoperite inclusiv în Prahova? ANSVSA, controale masive

Ţigările şi legumele vândute de un ploieştean i-au adus dosar penal/ Maramedia
Mihai Constantinescu

Fructe pline de pesticide descoperite inclusiv în Prahova? ANSVSA, controale masive.

Inspectorii ANSVSA au efectuat controale în 11 județe, inclusiv în Prahova, cat și în Capitală. Au vrut să se asigure ca fructele și legumele din depozitele vizate de controale sunt într-adevăr sănătoase. 44 de astfel de depozite au fost verficate, iar în urma lor au fost aplicate 19 ameni și unul a fost chiar închis. Valoarea amenzilor se ridica la suma de 287.000 lei.

Fructe pline de pesticide descoperite inclusiv în Prahova?

”35 de echipe de inspectori ANSVSA au controlat unităţi din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Calăraşi, Braşov, Buzău, Constanţa, Covasna, Dolj, Galaţi, Prahova, Maramureş şi Timiş. Au fost vizate legumele şi fructele care fac obiectul importului din ţări terţe. În timpul controalelor, s-au prelevat 26 de probe (din grapefruit, roşii, prune, struguri, portocale, linte roşie, pere, mere) pentru determinarea prezenţei sau a depăşirii limitelor admise pentru reziduurile de pesticide. Probele prelevate vor fi analizate în laboratoarele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din Bucureşti şi Constanţa”, transmite ANSVSA, joi, într-in comunicat de presă.

Potrivit news.ro, printre neregulile constatate au fost: igiena necorespunzătoare a spaţiilor de depozitare şi ambalare; depozitarea necorespunzătoare (produse alterate lângă produse corespunzătoare); legume şi fructe alterate şi ambalaje deteriorate prezente în spaţiul de depozitare; trasabilitatea şi etichetarea necorespunzătoare a legumelor şi fructelor; funcţionare fără autorizaţie sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor; inexistenţa procedurii de rechemare a produselor neconforme; absenţa fişelor care atestă sănătatea personalului.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor