logo
RNTV Live

Fructe exotice în propria grădină!

gustul-dulce-al-afacerilor-cu-fructe-exotice-18507484
Constantin Corina

Fructele exotice pe care până acum le găseam doar în supermarketuri le putem avea chiar și în propria grădină! Cercetători de la Stațiunea de Cercetare pentru Pomicultură Istrița de Jos, județul Buzău, au scos la vânzare arbuști de fructe exotice. Cererea de kiwi, curmali sau rodii devine din ce în ce mai mare.

Specialiștii stațiunii pomicole recomandă cultivarea speciilor de fructe exotice și spun că au nevoie de o atenție minimă. Ele rezistă la secetă, nu au boli sau dăunători, iar gustul și aspectul acestora ajung să ne surprindă! Primii care vor rodi sunt curmalii chinezești. Cel mai cerut este însă kiwi, specie cu fructe verzi, roşii şi violet, de circa 20 de grame, dulci și bogate în vitamine.

Rareș Pîndaru, directorul stațiunii pomicole Istrița de Jos declară: „Datorită schimbărilor climatice din țara noastră, din ultimii ani, specii precum kiwi sau rodiul au reușit să se adapteze în zona de sud a țării noastre, în special. Într-adevăr, trebuie protejate în primii doi, trei ani cu paie și plantate în zone mai ferite, dar vedem că din ce în ce comportamentul lor este mai natural în zona țării noastre, cea de sud-est”.

Acest areal ca loc de aclimatizare a soiurilor exotice în niciun caz nu a fost ales întâmplător. Versanţii dealului Istrița sunt expuşi la soare întreaga zi, iar solul calcaros înmagazinează căldura şi o degajă noaptea.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor