Sursa: digi24.ro

Protestatarii din Franța au izbit o mașină în casa primarului unui oraș de la sud de Paris, rănind soția sa și unul dintre copiii săi. Primarul a spus într-o postare pe Twitter: „Casa mea a fost atacată, iar familia mea a fost victima unei tentative de asasinat”. El a adăugat că protestatarii francezi au „bătut o mașină” în casa lui înainte de „a da foc”.

Numărul persoanelor arestate de forțele de ordine pentru participarea la protestele violente a crescut la 719, anunță autoritățile de la Paris. Ministerul de interne a transmis că bilanțul crescuse până dimineață.

Activiștii cred că rasa lui Nahel, tanarul ucis de la care a pornit conflictul, a fost un factor în uciderea sa, dezlănțuind tensiunile adânc înrădăcinate cu privire la discriminarea poliției împotriva comunităților minorizate din Franța. Secularismul – cunoscut sub numele de „laicitate” în limba franceză – este un fundament cheie al culturii franceze, deoarece urmărește să susțină egalitatea pentru toți prin ștergerea semnelor de diferență, inclusiv rasa.

Dar mulți oameni de culoare din Franța spun că au mai multe șanse să fie victime ale brutalității poliției decât albii. Un studiu din 2017 realizat de Rights Defenders, un organ independent de supraveghere a drepturilor omului din Franța, a constatat că bărbații tineri percepuți a fi negri sau arabi aveau de 20 de ori mai multe șanse de a fi opriți de poliție decât colegii lor.

Mai departe, Departamentul de Stat al SUA a emis o alertă de securitate pe 29 iunie care acoperă Franța. Acesta a sugerat să monitorizeze instituțiile media France24, RFI și The Local pentru actualizări. Între timp, Marea Britanie a emis un aviz de călătorie îndemnând turiștii să „monitorizeze mass-media” și „să evite zonele în care au loc revolte”. De asemenea, autoritățile germane le-au sfătuit pe cetățenii săi „să se informeze despre situația actuală în care locuiți și să evite locurile pe scară largă de revolte violente”.

Sursa: edition.cnn.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *