Sursa: realitatea.net

Protestatarii au ieșit pentru a treia noapte pe străzile din Franța, după ce poliția a ucis, marți, un adolescent de origine algeriană oprit în trafic de 17 ani.

Peste 400 de persoane au fost arestate în toată Franța, au declarat oficialii, în timp ce tulburările s-au extins în marile orașe în timpul celei de-a treia nopți de revolte, potrivit The Guardian.

De asemenea, în suburbia Clamart a Parisului a fost instituită până la sfârșitul săptămânii o interdicție de ieșire din case pe timp de noapte, ca răspuns la revoltele declanșate de împușcarea mortală a adolescentului.

Suburbia din sud-vestul capitalei franceze, cu 54.000 de locuitori, a anunțat măsura extraordinară joi, într-un comunicat publicat pe site-ul său. Interdicția de ieșire din case va începe la ora 21.00 și va dura până la ora 6.00, de joi seară până luni. Autoritățile au invocat „riscul unor noi tulburări de ordine publică“ pentru a-și motiva decizia, după două nopți de proteste violente.
„Clamart este un oraș sigur și calm, suntem hotărâți ca acesta să rămână așa”, a declarat guvernul local, în comunicat.

„Cerem ca justiția să își facă treaba, altfel o vom face în felul nostru”, a declarat pentru Reuters un vecin al familiei lui Nahel, prezent la marș.




Sursa: libertatea.ro
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *