logo
RNTV Live

Franța este noua campioană mondială la handbal feminin!

franta, campioana mondiala 2017
Cristian Anghelescu

Franța este noua campioană mondială la handbal feminin!

Franţa este noua campioană mondială la handbal feminin, după ce a reuşit să învingă cu scorul de 23-21 (11-10) selecţionata Norvegiei, deţinătoarea titlului, în finala CM 2017, disputată duminică la Hamburg (Germania). Acesta este al doilea titlu mondial din istoria handbalului feminin din Hexagon, după cel cucerit în 2003.

A fost al treilea duel între cele două reprezentative în ultimul act de la un Campionat Mondial și, pentru prima dată, Franța a avut câștige de cauză. Norvegia s-a impus în finalele din 1999 și 2011.

În lotul Franţei se află și două jucătoare de la CSM Bucureşti: Gnonsiane Niombla şi Camille Ayglon. Cea mai bună marcatoare a partidei a fost norvegianca Nora Mork, autoare a 8 goluri.

Olanda, locul al treilea

Medalia de bronz a revenit echipei Olandei, care a învins cu 24-21 (14-8), formaţia Suediei, în meciul pentru stabilirea ocupantei locului al treilea, care a avut loc tot la Hamburg.

Naţionala României a încheiat Campionatul Mondial pe locul 10, după ce a fost eliminată în optimi de reprezentativa Cehiei (27-28).

sursa: digisport

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor