Sursă foto: G4Media / Andreea Pavel

Weekendul acesta, foarte mulți turiști vor fi prezenți în stațiunea Costinești, care găzduiește festivalul „Beach, Please!”, începând de joi.

Evenimentul va dura patru zile și va aduce în fața a mii de tineri artiști renumiți de hip-hop: rap, trap și muzică urbană. Este vorba inclusiv despre nume din industria internațională, care vin pentru prima dată în România.

Luni deja începuseră să vină participanții, iar marți aceștia își ridicau deja brățările de acces. Media de vârstă a spectatorilor festivalului este scăzută – Costineștiul este plin, în aceste zile, de copii și adolescenți.

Festivalul „Beach, Please!” ocupă toată plaja și restricționează accesul la plajă al oamenilor care nu participă. Intrarea nu este deloc ieftină pentru un eveniment susținut în România: prețurile sunt cuprinse între 400 și 700 de lei pentru toate cele patru zile de concerte.

Șanțurile săpate pentru canalizările din Costinești au fost astupate superficial, pe grabă, doar pentru a permite funcționarea străzilor pe durata festivalului – cel puțin așa susțin localnicii.

Nimeni nu s-a sinchisit însă să reabiliteze dughenele pline de rugină de pe strada principală, ori restaurantele de pe partea opusă plajei. Gardurile de plasă folosite de organizatorii festivalului contribuie și ele la atmosfera de șantier care pare că a acaparat stațiunea.

Patronii de tarabe cu suveniruri sau de terase, magazine și restaurante fast-food sunt cei mai fericiți. În Costinești va fi plin de turiști și, implicit, clienți.

Mai multe despre problemele litoralului românesc AICI.

Sursă: G4Media; sursă foto:  G4Media / Andreea Pavel

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *