logo
RNTV Live

FOTO/Turiştii, invitaţi la două ediții ale Târgului cu Bunătăți și Dichisuri. ce surprize sunt pregătite

55897079_2155038404578132_7768582028613648384_n
Mihai Constantinescu

FOTO/Turiştii, invitaţi la două ediții ale Târgului cu Bunătăți și Dichisuri. ce surprize sunt pregătite

La Sinaia se vor desfășura  două ediții ale Târgului cu Bunătăți și Dichisuri. Prima va începe miercuri, 25 aprilie și va ține până sâmbătă seara, 28 aprilie, când producătorii și artiștii Târgului vor pleca spre casele lor pentru a petrece alături de familiile lor, însă se vor întoarce pe 1 mai, pentru a sărbători de data aceasta prin muncă, până duminică, 5 mai.

Turiștii își vor putea satisface poftele degustând din bunătățile din târg și cu siguranță își vor cumpăra și câteva amintiri speciale. Sinăienii vor fi cu adevărat privilegiați. Vor putea face cumpărăturile pentru masa de Paști sau o vor putea îmbogăți cu delicatese gourmet și cu decorațiuni lucrate manual.

Iată ce veţi putea cumpăra: brânzeturi de toate felurile, proaspete, dar și maturate, unele chiar până la 6 luni, cu chimen, busuioc, piper, vin sau leurdă, preparate din carne de porc, vită și oaie, plăcinte, găluști cu prune, vinuri. O mulțime de bunătăți care mai de care mai apetisante și gustoase. Și pentru că vor mai fi și câteva zile de post, veți găsi și multe preparate potrivite: zacuști, gemuri și dulcețuri, plăcinte, migdale, nuci și caju pralinate, turtă dulce, baclavale și covrigi.

La cele două târguri artiștii prezenți îți vor etala dichisurile minunate migălite cu pricepere: decorațiuni cu inspirație pascală din lemn, materiale textile șau levănțică, piese de vestimentație pictate manual sau înnobilate cu tehnica împâslirii, bijuterii din pietre semiprețioase șau lemn, ii transilvănene și chimire și îmbrăcăminte etnică, nonconformistă.

Nu trebuie să ratați standul în care își vor prezenta creațiile copiii de la Centrul Rezidenţial de tip familial din Brebu, mai exact obiecte de decor din hârtie și sticlă reciclate care pot decora cu cinste locuința oricui.

Copii și, de ce nu și adulții, vor putea lăsa mesaje de suflet sau amuzante în locurile special amenajte în târg, pe copacii gătiți de sărbătoare, îmbrăcați în hârtie, mesaje pe care le vor putea găsi și transmite lumii prin pagina de Facebook a Târgului cu Bunătăți și Dichisuri.

Bunătăți, dichisuri, delicatese, migăleli, specialități, gourmet, meșteșug, găteli. Temperaturi pozitive, domeniu schiabil premiat, încă zăpadă perfectă pentru schi, soare cât cuprinde pentru relaxare, străzi cu case istorice spectaculoase, muzeu, aer curat, cinematograf. Așa va arăta ieșirea la munte, la Sinaia, în perioada mini-vacanțelor ce urmează.

comunicat de presă

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor