logo
RNTV Live

FOTO/Singurul jurnalist din România care a găsit în Belgrad casa în care s-a ascuns Sebastian Ghiţă

FOTO/Singurul jurnalist din România care a găsit în Belgrad casa în care s-a ascuns Sebastian Ghiţă
Mihai Constantinescu

Singurul jurnalist din România care a găsit în Belgrad casa în care s-a ascuns Sebastian Ghiţă. Este vorba despre Cătălin Stavri, jurnalist prahovean, care s-a deplasat luni, 24 aprilie, la Belgrad, pe urmele lui Sebastian Ghiţă.

Investigaţia nu a fost uşoară, însă jurnalistul a reuşit să dea repede de piste care l-au condus spre descoperirea locuinţei unde Sebastian Ghiţă a stat ascuns în Belgrad, dar şi de penitenciarul unde acesta este încarcerat.

În prima zi de investigaţii, jurnalistul Cătălin Stavri nu a putut afla foarte multe detalii, pentru că oamenii s-au ferit să vorbească. A doua zi a primit ajutorul unui reporter BIRN ca să poată da de de urma lui Ghiţă. Un bărbat, care locuieşte de multi ani în zonă, a recunoscut că ştie cine este persoana de care întreabă dar că nu doreşte să spună mai multe. Le-a arătat o casă şi le-a spus că acolo locuieşte doar un influent om de afaceri cu mama sa.

“Sigur s-a ascuns aici. Iar oamenii se comportă aşa pentru că nu vor să intre în necazuri”, a spus reporterul BIRN.

Acelaşi reporter a mai explicat şi faptul că Ghiţă este prieten apropiat al lui Aleksandar Vucic, fost premier ajuns între timp preşedinte. Pe ambii i-ar lega pasiunea pentru baschet. Potrivit unor surse Ghiţă era tratat ca un mare star de Vucic când venea în Serbia cu echipa de baschet. Vucic controlează tot şi nimeni nu i se opune. Acesta i-a mai explicat reporterului Cătălin Stavri că nu puţine sunt cazurile de jurnalişti care au decedat în condiţii misterioase sau care au fost bături sau maltrataţi.
Investigaţia a mers mai departe şi jurnalistul român a dat şi de Aleksandar Roknic, de la publicaţia Danas din Belgrad, care cunoştea detalii despre caz. “Este arestat pentru posesie de documente false. Din ce stiu eu, a fost arestat pentru o perioada de 60 de zile. Ca si procedura, judecatorii il pot tine in arest maxim sase luni de zile. Dar in acest timp sigur se va desfasura procesul si va primi sentinta”, a spus Aleksandar Roknic.

Casa unde s-a ascuns Sebastian Ghiţă , în Belgrad
Casa unde s-a ascuns Sebastian Ghiţă , în Belgrad

citeşte continuarea aici http://mobile.hotnews.ro/stire/21735284

surs foto hotnews

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor