logo
RNTV Live

FOTO/Este unic în România şi se află în Prahova. Muzeul Sării şi-a deschis porţile cu multe surprize pentru vizitatori

MUZEUL SARII 5
Mihai Constantinescu

Muzeul Sării, noul magnet pentru turiştii români şi străini

FOTO/Este unic în România şi se află în Prahova. Muzeul Sării şi-a deschis porţile cu multe surprize pentru vizitatori.

Muzeul Sării Slănic ar putea deveni un punct de atracţia de neocolit pentru turiştii români şi străini. Există motive întemeiate. Muzeul şi-a redeschis şi promite vizitatorilor o experinţă de neuitat. Cei care vor veni aici sunt invitaţi într-o călătorie virtuală până în inima Pământului.

Pe timpul călătoriei, vizitatorii vor afla totul prezintă evoluția metodelor de extracție a sării de la începuturi și până în prezent. Aici există şi documente privind istoria prelucrării sării, unelte și utilaje, cristale de sare și planșe geologice.

Puţin ştiu, probabil, că în trecut sarea fost chiar monedă de schimb. Cuvântul salariu, pe care toţi îl folosim astăzi are rădăcini de la acest minereu. Mai exact „salariu” provine din termenul latin „salarium”, care însemna „bani pentru sare”. Este evident, deci, că în trecut sarea era o resursă extrem de importantă, iar economia se învârtea în jurul comerțului cu sare.

“Vă invit să-l vizitaţi! Veți rămâne plăcut surprinşi de vizita virtuală în mină, care va începe cu istoria extracției sării şi ajunge în perioada modernă, finalizându-se cu înfãțişarea formării cristalului de sare.

Felicitări echipei de implementare a acestui frumos proiect şi doamnei director al Muzeul Judetean de Stiintele Naturii Prahova– Emilia Iancu- pentru viziunea dumneaei şi pentru cum reuşeşte sã îmbine trecutul cu tehnologia modernă!”, a spus preşedinteşe CJ Prahova, Bogdan Toader pe Facebook

Cei care doresc să facă o vizită la Muzeul Sării trebuie să ştie că taxa de intrare este de 5 lei de persoană.

Sursă foto Facebook

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor