Cum se bat cap în cap sentințele judecătorești!
Cazul primarului comunei Florești, Eugen David, pare să scoată la lumină câteva dintre contradicțiile sistemului juridic românesc.
Povestea este lungă și o trecem repede în revistă.
Inițial, primarul David a refuzat să acorde ajutoare de urgență unor rude și a fost acționat în instantă de către acestea.
Tribunalul Prahova le-a dat dreptate reclamanților și l-a obligat pe primar să acorde ajutoare tuturor celor care solicită acest lucru în mod justificat.
Citește detalii aici: https://republikanews.ro/primarul-comunei-floresti-a-fost-condamnat-abuziv-instanta-a-trecut-peste-hotararile-date-de-instantele-superioare-si-chiar-a-contrazis-legislatia-in-vigoare/
Cu toate acestea, după acordarea ajutoarelor, adică după punerea în practică a deciziei Tribunalului Prahova, Judecătoria Câmpina l-a condamnat pe primarul David, sentința nefiind definitivă.
Se pune întrebarea dacă, în cazul acordării ajutoarelor de urgență către rudele primarului, nu ar trebui ca dispozițiile de primar să fie semnate de către viceprimar.
Legea Administrației Publice prevede foarte clar situațiile în care primarul poate fi înlocuit de către viceprimar.
În momentul emiterii dispozițiilor de primar prin care se acordau ajutoarele de urgență comuna Florești nu se afla în niciuna din situațiile prevăzute de lege.
Mai mult, prin sentința 1144 din luna mai a acestui an, Tribunalul Prahova arată în mod clar că viceprimarii nu pot semna dispoziții de primar decât în situațiile excepționale prevăzute de Legea Administrației Publice.
Concluzia?
Încă o sentință judecătorească întărește ideea că primarul din Florești a fost trimis în judecată și condamnat în mod eronat!
Fotodocument: