logo
RNTV Live

FOTO/De astăzi ISU Prahova are în dotare o autospecială nouă. La ce fel de misiuni o vor folosi

autospecială FOTO/De astăzi ISU Prahova are în dotare o autospecială nouă. La ce fel de misiuni o vor folosi
Mihai Constantinescu

 

ISU Prahova a primit în dotare o autospecială destinată intervenţiei și salvării la înălţime

 

De astăzi ISU Prahova are în dotare o autospecială nouăCu ajutorul  destinată intervenţiei și salvării la înălţime, un autocamion cu sistem hidraulic de încărcare – descărcare, cu cârlig si o motopompă remorcabilă de mare capacitate tip NOVUS 600MPS.

Cu ajutorl acestei autospeciale, pompierii vor putea interveni şi la înălţimi de peste 40  metri. Cu scările de pe autospecialele cu care se intervenea până în prezent se putea ajunge până la cel mult 30 de metri.

Într-un comunicat de presă, reprezentanţii ISU Prahova fac următoarele precizări:

“Autospeciala are o scară telescopică dotată cu nacelă, care poate prelua, în acelaşi timp, trei persoane cu o greutate maximă de aprox. 300 de kilograme. Are și un tun de refulare a apei, cu care se intervine pentru stingerea incendiilor.
Datorită faptului că este comandată electrico-hidraulic, aceasta permite intervenţia la cele mai înalte clădiri. Braţul telescopic se poate întinde până la 42 de metri. De asemenea, permite ca nacela să transporte simultan trei persoane.
Odată cu intrarea autospecialei în dotare va fi eficientizată intervenţia pentru stingerea incendiilor la clădiri înalte” se explică în comunicat

 

Cu ajutorul autospecialei se vor putea efectua mai multe tipuri de operaţiuni de intervenţie de lungă durată, în condiţii dificile şi foarte dificile. Se va putea interveni  inclusiv în cazul prăbuşirii de construcţii, independent sau în cooperare cu alte autospeciale şi utilaje.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor