FOTO/Check-in-ul din aeroport aduce like-uri şi ponturi hoților. 261 de infracţiuni de furt din locuinţe de la începutului anului în Prahova

petrecere-ploiest-1-decembrie

Campania „Păstrați surprizele doar pentru vacanță!”, la start

FOTO/Check-in-ul din aeroport aduce like-uri şi ponturi hoților. 261 de infracţiuni de furt din locuinţe de la începutului anului în Prahova.

Doar de la începutul anului, în judeţul Prahova au fost sesizate 261 de infracţiuni de furt din locuinţe, cu 9,7% mai puţin faţă de perioada similară a anului 2018, majoritatea înregistrate în mediul urban. De aceea este bine să fim precauţi.

Poliția Română, în parteneriat cu EUCPN (Rețeaua Europeană de Prevenire a Criminalității), EUROPOL și alte 12 state din Europa a lansat de astăzi, astăzi, 19 iunie, prima Zi europeană de prevenire a furturilor din locuință.

Iniţiativa are drept scop conștientizarea cetățenilor cu privire la modalităţile prin care își pot proteja locuinţa, pentru a nu deveni victime ale furturilor.

Campania „Păstrați surprizele doar pentru vacanță!” este finanțată de Fondul de Securitate Internă al Uniunii Europene, iar prin intermediul acesteia, Poliția Română, în parteneriat cu EUCPN, EUROPOL și alte 12 state, își propune să atragă atenția asupra prevenirii infracțiunilor de furt din locuințe.

Astfel, prin activitățile din această zi, la nivel european, specialiștii în prevenirea criminalității recomandă cetățenilor să nu comunice date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare. Check-in-ul din aeroport aduce like-uri, dar vă face vulnerabil în fața hoților. De asemenea, cetățenii sunt sfătuiți să nu posteze pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţin în casă bunuri de valoare sau că sunt plecați de acasă. Selfie-urile sunt și ele distractive, dar trebuie avut grijă la ce se observă în imagine.

Cu acest prilej, pe raza Municipiului Ploiești, 15 polițiști cu atribuții pe linie de prevenire a criminalității au desfășurat activități specifice în intervalul orar 09:00-10:00, ocazie cu care au fost purtate discuții cu 95 de persoane, au fost postate 76 afișe tematice la scările de bloc și au fost distribuite 190 de pliante.

Analiza infracţiunilor de furturi din locuinţe evidenţiază o multitudine de moduri de operare utilizate de infractori pentru săvârşirea unor astfel de fapte. De asemenea, din datele analizate rezultă că unul din patru furturi este posibil pe fondul neglijenței proprietarului în a adopta măsuri simple, dar eficiente de autoprotecție.
Pentru mai multe informații, accesați: www.prevenireacriminalitatii.ro, www.eucpn.org – @eucpn – EUCPN – EUCPN.

sursa IJP Prahova

lafesta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here