FOTO/ANM: Mai mult de jumătate de ţară, sub COD GALBEN de vreme rea, inclusiv Prahova

ninge vreme severă,

Vremea rea a pus stăpânire pe mai mult de jumătate din ţară

FOTO/ANM: Mai mult de jumătate de ţară, sub COD GALBEN de vreme rea, inclusiv Prahova.

Codul galben de vreme rea este valabil până în jurul orelor 23.00, anunţă meteorologii şi vizează 33 de judeţe din ţară, inclusiv Prahova. În acest interval sunt anunţate ploi abundente şi ninsori, vânt şi temperaturi scăzute.

cel mai verde complex reziential

Potrivit ANM, în intervalul menționat vor fi precipitații pe arii extinse în jumătatea de sud-est a teritoriului.
În Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat consistent de zăpadă. În Muntenia și în cea mai mare parte a Transilvaniei, la început va ploua, apoi vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vor fi condiții de polei. În Oltenia și în Dobrogea vor fi mai ales ploi. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.
Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, mai susținute în est și în sud-est, cu viteze de 55…65 km/h, precum și la munte, unde rafalele vor depăși 70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.
Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această perioadă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă.

Foto cu carater ilustrativ

arnos 6 oua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here