logo
RNTV Live

FOTO/ VIDEO/ Şcoala Gimnazialã “Nicolae Iorga” Ploieşti” participã alaturi de alte 5 ţãri la un schimb de experienţã în cadrul Proiectului “WE CARE ABOUT”

WhatsApp Image 2019-10-21 at 09.14.15
rnews

Poiecte Erasmus în desfăşurare la Şcoala Gimnazialã “Nicolae Iorga” Ploieşti”

FOTO/ VIDEO/ Şcoala Gimnazialã “Nicolae Iorga” Ploieşti” participã alaturi de alte 5 ţãri la un schimb de experienţã în cadrul Proiectului “WE CARE ABOUT”

Şcoala Gimnazialã “Nicolae Iorga” din Ploieşti participã alaturi de alte 5 ţãri (Turcia, Cipru, Bulgaria, Polonia, Grecia) la un schimb de experienţã în cadrul Proiectului “WE CARE ABOUT

OUR PLANET”, gândit pentru a-i responsabiliza pe toţi participanţii în legătură cu problemele ecologice ale mediului înconjurător şi de a realiza o comunicare între elevi privitoar la problemele cu care se confruntã fiecare ţară.

 Scopurile parteneriatului sunt:

  • De a-i responsabiliza pe elevi de la vârste cat mai mici, pe reprezentanţi ai organizatiilor locale si europene.
  • De a îi învăţa pe elevi cum sa trateze respectuos si responsabil teme ecologice precum: conservarea si protejarea naturii.
  • Dezvoltarea unor relatii armonioase  între profesorii din toate aceste ţări, în scopul unei mai bune formari profesionale, creării unui curriculum îmbunătăţit si iniţierii unor metode noi de predare.
  • Găsirea unui limbaj european comun al problemelor ecologice actuale şi dorinţa de a implica elevii în conservarea si protejarea naturii prin organizarea de activităţi în şcoală şi în afara ei.
  • Promovarea creativităţii, capacităţii de inovare si  a responsabilizării elevilor şi întregii comunităţi în scopul de a avea un viitor sustenabil.

 

Pentru o bunã vizibiliate a proiectului şi pentru a facilita accesul tuturor la informaţii despre proiect au fost amenajate panouri pe holurile şcolii, urmãnd sã fie fãcute panouri dedicate Erasmus+ şi în fiecare salã de clasã.

În cadrul proiectului, lunar au loc activităţi diverse gândite să stimuleze imaginaţia elevilor şi să sporească nivelul acestora de implicare în realizarea scopurilor proiectului.

În luna septembrie au fost create de profesori participanţi prezentări ale celor şase şcoli implicate in proiectul Erasmus+ „We care about our planet”, prezentări pe care le puteţi vedea accesând link-ul http://erasmusplus.dim-ag-dometios2-ka-lef.schools.ac.cy/index.php?id=our-schools .

În luna octombrie, noiembrie şi decembrie au avut loc:

  • un concurs de desene pentru logo-ul proiectului

Primul schimb de experienţã a fost în Turcia ( noiembrie 2018), cel de-al doilea în Cipru (ianuarie 2019), cel de-al treilea în Polonia (mai 2019), urmatorul fiind in Romania, în luna octombrie, anul acesta.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor