ȘOFERUL CARE A PRODUS ACCIDENTUL MORTAL DE MIERCURI DIN JUDEȚUL SUCEAVA: S-A URCAT BĂUT LA VOLAN!

Tânărul în vârstă de 28 de ani, din Cajvana, care conducea autoturismul Mercedes care s-a zdrobit cu partea laterală dreapta de plugul atașat la un tractor, miercuri dimineață, la Arbore, a ajuns în ares. Totul s-a întâmplat după ce au venit rezultatele probelor de sânge.

George Bîrguan, zis ”Lazăr”, avea o alcoolemie de 1,46 la mie, proba I, respectiv 1,28 proba II, oricum mult peste limita contravențională.

Astfel, șoferul a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului, ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Miercuri dimineață, în jurul orei 6.10, autoturismul marca Mercedes, condus de George Bîrguan, zis ”Lazăr”, a intrat cu mare viteză în plugul atașat unui tractor. Cele două vehicule circulau în aceeași direcție, dinspre Iaslovăț spre Solca: imaginile surprinse de o cameră de supraveghere arată că șoferul de pe mașina mică nu a frânat deloc și a intrat cu partea dreaptă a autovehiculului în utilajul agricol, pe care l-a și răsturnat.

Șoferul a scăpat cu leziuni minore, în timp ce Vasile Țicșă, de 43 de ani, din Arbore, pasagerul din dreapta, a murit pe loc între fiarele mașinii.

Pe bancheta din spate se afla o adolescentă în vârstă de 17 ani, din Solca, care a suferit și ea leziuni, dar ușoare: traumatism cranio-cerebral minor și contuzie de cot, leziuni care nu au necesitat internarea.

Tractoristul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea zero. Șoferul în vârstă de 28 de ani vinovat de producerea accidentului a refuzat să sufle în etilotest, acesta fiind primul indiciu că are ceva de ascuns.

Bărbatul care a murit era tată a trei copii și avea mai multe afaceri. În ceea ce îl privește pe tânăr, acesta are mai multe sancțiuni la regimul rutier, parte pentru conducere cu viteză excesivă.

De altfel, și acum martorii spun că acul vitezometrului s-ar fi blocat la 225 km/h. Tot ei spun că în urmă cu câteva luni a mai distrus un autoturism marca Audi, după ce ar fi intrat într-un stâlp și apoi într-un gard.

Ancheta polițiștilor continuă sub coordonarea unui procuror care va decide în cursul zilei de joi dacă va solicita și un mandat de arestare preventivă pe numele șoferului în vârstă de 28 de ani.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *