FOTO/ Un jandarm din Ploieşti este eroul zilei după ce a salvat de la moarte un om, cu ajutorul unui ŞARPE

Salvat de un jandarm după ce a eliberat un şarpe

FOTO/ Un jandarm din Ploieşti este eroul zilei după ce a salvat de la moarte un om, cu ajutorul unui ŞARPE

Lucrurile miraculoase au de multe ori căi incredibile pentru a se întâmpla. Dovadă stă şi povestea unui bărbat salvat de pe câmp de un jandarm ploieştean. Totul a început cu salvarea unui şarpe de pe străzile din oraş.

cel mai verde complex reziential

Iată povestea întregă pe care jandarmul a povestit-o pe pagina sa de Facebook

“Sunt Florin Tudoran, subofițer jandarm din Ploiești.
Astăzi, Dumnezeu m-a pus la încercare printr-un lanț de evenimente succesive testându-mi inima, miza fiind foarte mare în cazul în care treceam testul, iar dacă aș fi trișat și aș fi picat testul, rezultatul ar fi fost dezastruos la propriu.
Să vă povestesc.
Azi, 29.09.2019, eram în serviciu (patrulă auto) cu încă patru colegi. În jurul orelor 10.30, am primit un apel telefonic, care ne solicita prezența pe str. Ghe. Doja, lângă magazinul Mega Image, unde a fost văzut un șarpe. Intră în atribuțiile noastre să îndepărtăm pericolul pe care îl prezintă reptilele.
Ne-am deplasat la fața locului, unde am găsit cetățeanul care a făcut apelul. Acesta împingea un căruț cu diverse obiecte și în timp ce se deplasa către piața centrală, a văzut un șarpe de peste
1m lungime, care traversa strada. Când a ajuns șarpele pe partea pe care se deplasa dumnealui, a reușit să pună roata căruțului pe corpul șarpelui imobilizându-l și a apelat 112.
Așa am găsit noi șarpele. Prins sub roata căruțului acelui om.
Părea mort. Un coleg s-a uitat pe google să vadă ce specie e și dacă e veninos. Era un șarpe de casă total inofensiv, care atunci când e încolțit, face pe mortul.
L-am apucat cu grijă cu mâna de lângă cap, iar cu cealaltă mână am apucat corpul, pentru a-i susține greutatea. Deoarece eram în plin oraș, în zonă foarte aglomerată, a trebuit să mergem cu el într-o zonă unde să îl putem elibera în siguranță atât pentru șarpe, cât și pentru cetățeni. Așa că ne-am deplasat spre Gara de Nord a Ploieștiului, prin apropierea căreia trece râul Dâmbu, malurile acestuia în acea zonă, fiind acoperite de vegetație abundentă.
Am eliberat șarpele în mediul lui natural, lăsându-i dreptul la viață.
De ce șarpe? De ce tocmai acel loc? De ce i-am acordat atâta atenție și timp în loc să-i strivesc capul și să-l arunc?
Am înțeles mai pe urmă.
După ce am eliberat șarpele, am mers la poarta uzinei 24 Ianuarie, ca să mă spăl pe mâini. I-am spus agentului de pază despre intenția mea, rugându-l să-mi dea voie să mă spăl la cișmeaua de lângă poartă. În timp ce mă spălam, i-am povestit despre șarpele eliberat. Acesta mi-a spus:
-Vezi că în zona unde l-ai eliberat, doarme un om în boscheți! L-am auzit joi noaptea cum urla (azi fiind duminică) și mormăia acolo. Cred că e tot acolo.
L-am rugat să-mi arate locul cu pricina. M-a condus către gardul care delimitează parcarea uzinei de prundul râului și m-am uitat peste gard, din acel loc. Într-adevăr, printre lăstărișul prundului, am văzut un om culcat jos, într-o parte.
M-am dus imediat la mașină, am anunțat colegii și împreună ne-am deplasat la cetățeanul culcat, să-l vedem dacă e ok, sau dacă are probleme.
Omul, arăta jalnic. Am încercat să comunic cu el, să-i văd reacția. A reacționat extrem de slab. M-am întrebat dacă e beat. O privire în jur, m-a lămurit imediat. Era bolnav, într-o stare destul de gravă. În jurul lui, nu era nici un pet gol de bere sau recipient care ar fi conținut alcool. Colegii mei au înțeles imediat situația și în timp ce eu vorbeam cu cetățeanul căzut, ei au anunțat serviciul de ambulanță.
A venit o ambulanță în timp foarte scurt, cu personal extrem de amabil și grijuliu.
Împreună cu colegii și cu cei de la ambulanță, am transportat pe o targă-prelată (nu-i știu denumirea) pe cel bolnav, din lizieră până la ambulanță.
Omul era rece. Foarte rece. Avea buzele foarte crăpate în zona dinspre interiorul gurii, încât nu putea închide gura. Nările erau acoperite de o coajă extrem de groasă de mucozități, din cauza cărora era imposibil să respire pe nas. Emana un miros groaznic. A fost auzit de agentul de pază strigând, joi noaptea. Cu trei zile în urmă. Acum nu mai putea scoate nici un sunet.
Am simțit o mare ușurare când l-am văzut în ambulanță. Dacă aș fi omorât șarpele, omul acesta ar fi murit. Era salvat. SALVAT DE UN ȘARPE!

E ora 22.50 și tot dau telefoane la Spitalul Județean, să mă interesez de soarta acelui om, a cărui identitate mi-a rămas necunoscută. Nu i-am dat de urmă la telefon. Sistem încâlcit! Mâine voi merge la spital să-l caut.”, a povestiti acesta pe Facebook.

arnos 6 oua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here