logo
RNTV Live

FOTO: Trei urși din pădure au sărit gardul la zoo!

ursii
Ștefan Petre

Trei urşi au escaladat gardul unei Grădinii Zoologice în weekend şi au căutat de mâncare în pubele, fără să producă pagube, informează News.ro.

„Sâmbătă noaptea, trei urşi au vizitat Grădina Zoologică din Târgu Mureş. Animalele sălbatice au escaladat gardul şi au cotrobăit în containerul aflat în incinta Curţii de deservire al grădinii”, au spus luni reprezentanţii instituției.

Animalele sălbatice surprinse de camerele de supraveghere au escaladat gardul și au cotrobăit în containerul aflat în incinta Curții de deservire al grădinii. Szánthó János, directorul Grădinii Zoologice, a anunțat Primăria și Garda de Mediu pentru luarea măsurilor de precauție, conform legii, se mai precizează în comunicatul citat de Radio Mureș.

Ursoaica și puii au intrat în grădina zoologică, după ce au sărit gardul înalt de doi metri. Dacă la început erau mai speriați, după o jumătate de oră s-au relaxat și s-au plimbat pe lângă padocurile celorlalte animale, apoi s-au concentrat în zona tomberonelor.

Bucuroși că au simțit că e rost de mâncare, puii au intrat cu totul în containere. Au găsit fructe, legume stricate și lactate, dar și tot felul de gunoaie din plastic și hârtie, care le fac foarte rău, așa cum anunță Știrile Pro TV.

Domokos Csaba, specialist în urși: „Nu e ceva foarte surprinzător, e o iarnă blândă, cu toate că majoritatea urșilor s-au retras la bârlog la iernat. Cu cât mai mult se obișnuiesc cu oamenii, cu atât mai mult crește posibilitatea să viziteze grădina zoologică și pe timpul zilei”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor