logo
RNTV Live

FOTO/ Stațiile C.F. Ploiești Sud și Ploiesti Vest, precum și pe trenurile de călători, în atenţia oamenilor legii

trafic persoane 5
Mihai Constantinescu

,,Dă-i libertate! Nu-i plăti exploatarea!”

FOTO/ Stațiile C.F. Ploiești Sud și Ploiesti Vest, precum și pe trenurile de călători, în atenţia oamenilor legii

Reprezentanţii IJP Prahova anunţă prin intermediul unui comunicat de presă că traficul de persoane continuă să fie un fenomen în plină evoluţie atât din punctul de vedere al interesului manifestat de traficanţi, aflaţi într-o necontenită căutare de mijloace de îmbogăţire rapide şi ilegale, cât şi, într-o manieră firească şi proporțională, al interesului manifestat de marile organisme internaţionale angrenate în contracararea acestui fenomen.

Acesta continuă să fie şi unul dintre infracţiunile cu cele mai grave consecinţe în planul umanitar, astfel că afirmaţia “ în spatele fiecărui număr se ascunde o viaţă, un suflet, un destin, iar ceea ce este peste zero deja este prea mult” îşi găseşte cu prisosinţă locul într-un context în care acţiunile societăţilor umane moderne urmăresc să-şi specializeze resursele, și să-și intensifice activitățile, pentru a oferi tuturor formelor de criminalitate organizată și, în particular, traficului de persoane, un răspuns necruțător, inteligent și adaptat, susceptibil de a reduce cât de mult numărul victimelor, de a diminua și controla cât de mult riscurile și vulnerabilitățile și de a pedepsi cât mai aspru un număr tot mai mare de traficanți.

 

În ceea ce priveşte importanţa reglementării normative a fenomenului traficului de persoane, aceasta joacă rolul consistent al orientării acțiunilor instituționale ale agenților sociali care participă în diferitele arii de intervenție fie către combaterea infracționalității, fie către intervenția bazată pe conceptele de prevenire- cea care urmărește protecția și asistența specializată a victimelor, ori cooperarea între instituții sau între acestea și organizațiile societății civile de profil.

Activitatea de prevenire urmăreşte acoperirea unui spectru larg atât din punctul de vedere al principalelor forme de manifestare a acestui fenomen (exploatare sexuală, exploatare prin muncă, obligarea la cerşetorie), cât şi din cel al persoanelor vulnerabile, elementul de unitate şi de coerenţă fiind reprezentat de concentrarea mesajului pe riscurile asociate traficului de persoane.

Având în vedere scopul de a aduce la cunoștință unui public cât mai larg consecințele acestui fenomen, astăzi, reprezentanții din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova, au desfășurat în stațiile C.F. Ploiești Sud și Ploiesti Vest, precum și pe trenurile de călători, o acțiune de prevenire a delincvenței juvenile, a traficului de persoane în scopul exploatării prin cerșetorie și victimizare a minorilor, ocazie cu care au fost împărțite pliante și recomandări pe această linie.

Activitățile desfășurate fac parte din Campania Națională ,,Dă-i libertate! Nu-i plăti exploatarea!”, derulată de către Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, cu ocazia ,,Săptămânii prevenirii traficului de persoane”, în care este inclusă și Ziua Europeană de Luptă Impotriva Traficului de Persoane , marcată la data de 18 octombrie.

comunicat de presă IJP Prahova

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor