logo
RNTV Live

FOTO/ Scandal monstru în Prahova din cauza trufelor. Ameninţări în pădurea Româneşti

trufe
Mihai Constantinescu

Scandal între căutătorii de trufe

FOTO/ Scandal monstru în Prahova din cauza trufelor. Ameninţări în padurea Româneşti.

Vedetele restaurantelor luxoase din lumea întreagă, trufele pot fi găsite doar cu ajutorul unor câini dresaţi special pentru această îndeletnicire. Se găsesc la o adâncime de cuprinsă de aproximativ 40 de centimetri sub pâmânt, doar în anumite locuri.

Astfel de locuri se găsesc şi în Prahova. Ieri mai multe persoane au fost limplicate într-un scandal monstru de teama concurenţei. Nu au lipsit nici înjurăturile, ameninţările şi agresiunile.

Totul s-a întâmplat în tr-o pădure din Prahova. Aici două persoane autorizate care recoltau trufe, au fost amenințate și agresate de către cinci bărbăţi, care se îndeletniceau tot cu recoltarea de trufe, dar ilegal ,fără autorizaţie. O echipă de jandarmi a intervenit prompt.

Celor cinci persoane în cauză, toți din localitatea Bolintin Vale, li s-au întocmit dosar cu act de sesizare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare, faptă prevăzută de Art.206 CP, care a fost înaintat organelor de urmarire penala pentru continuarea verificărilor.

Totodatăunul dintre bărbaţi a fost sancţionat cu amendă în valoare de 800 lei pentru recoltarea din fondul forestier național a produselor nelemnoase specifice (trufe), fără acordul proprietarului și al ocolului silvic care asigură administrarea pădurii,la acesta găsindu-se trufe recoltate, care au fost predate organelor silvice.

Pe piaţă un kg de trufe albe se comercializeaza la un preţ de 250- 500 euro, iar cele negre intre 50-60 euro .

Informaţii puse la dispoziţie de către IJJ Prahova

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor