logo
RNTV Live

FOTO/ Prahova: Autorităţile au făcut verificări în unităţile de învăţământ

verificari 5
Mihai Constantinescu

FOTO/ Prahova: Autorităţile au făcut verificări în unităţile de învăţământ

Prefectul Județului Prahova, Cristian Ionescu, și  inspectorul școlar general al Inspectoratului Județean Școlar Prahova, Constantin Pisău, au efectuat, astăzi o serie de verificări la câteva unități de învățământ. Scopul vizitei a fost acela de a se verifica dacă reluarea activității didactice pentru elevii din clasele terminale se desfăşoară în condiţii optime.

Printre școlile inspectate s-au numărat Colegiul Național „Nichita Stănescu“ din Ploiești, Școala Gimnazială „H.M. Berthelot“ din Ploiești și Liceul Tehnologic Agricol Bărcănești.

La toate cele trei instituții didactice, normele impuse de contextul actual sunt respectate. Astfel, aici au fost marcate circuitele unice, la intrare în școli au fost amplasate covoarașe cu dezinfectant, au fost afișate procedurile și orarul elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a/a XIII-a.

Reamintim că la intrarea în unitățile didactice, elevii au obligația să se dezinfecteze pe mâini, să-și arunce într-un coș, special amenajat, măștile cu care vin de acasă, primind în locul acestora unele noi pe care le vor purta pe toată durata programului școlar, iar la plecare, acestea urmând a le fi înlocuite cu o nouă serie.

În județul Prahova au ajuns peste 230.000 de măști, de la Ministerul Educației și Cercetării, care au fost deja distribuite școlilor de către ISJ Prahova. Un nou stoc de măști (aproximativ 250.000) este așteptat să ajungă, în județul nostru, în pragul examenelor naționale.

Tot la intarea în școli, elevilor li se măsoară temperatura de către un cadru medical.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor