Sursă foto: Radio România Cultural

Marți, la ora 11:30, a avut loc la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova vernisajul expoziţiei temporare „V. Voiculescu – descriptivul şi meditaţia în versurile poemelor sale”.

Evenimentul a fost organizat pentru a marca 60 de ani de la dispariția poetului Vasile Costache Voicu, cunoscut în literatură ca Vasile Voiculescu. Născut în județul Buzău, cel supranumit de Paul Constantinescu „liricul metafizic, traducându-și anxietatea prin viziuni de folclor fabulos” și spiritul neliniștit al tradiționalismului românesc a trecut în neființă la 26 aprilie 1963.

Mai multe detalii AICI.

GALERIE FOTO (sursă: Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova)

În patrimoniul muzeului ploieştean se află, conform mențiunii organizatorilor, o serie de zece manuscrise originale. Cinci dintre ele purtând semnătura autorului. Mai mult, tot acolo se regăsesc şase file dactilografiate, semnate, de asemenea, de artist.

Potrivit reprezentanților muzeului menționat, documentele fac parte din diferite etape ale creaţiei lui Vasile Voiculescu, cuprinse între 1920 şi 1940, „ani de o efervescentă imaginaţie şi creativitate, dar şi de o maturizare în ceea ce priveşte esteticul expresiei literare”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *