logo
RNTV Live

FOTO: Hirotonie la Catedrala Arhiepiscopală din Târgoviște

hirotonie-intru-diacon-la-catedrala-arhiepiscopala-din-targoviste-268385
Ștefan Petre

Cu ocazia sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci, la data de 14 septembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Târgoviște.

În timpul slujbei, ÎPS Nifon a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, potrivit Biroului de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

În cuvântul său, ierarhul a subliniat importanța istorică, duhovnicească și misionară a sărbătorii, explicând că Sfânta Cruce este simbolul central al creștinismului, fiind izvorul harului și al vieții veșnice. De asemenea, Înaltpreasfințitul a adus în discuție legătura dintre Cruce și Înviere, arătând că acestea sunt două aspecte inseparabile ale mântuirii creștine.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon a săvârșit, la momentul rânduit, hirotonirea întru diacon a teologului Ștefan‑Mărgărit Florin Alin, care va sluji la Parohia Crângași, Protoieria Titu.

Surse: Ziarul Lumina, Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor