logo
RNTV Live

FOTO: Bisericile din Târgoviște, iluminate în roșu » Semnificația acestui gest

Tragoviste-cladiri-iluminate-in-rosu-3.jpg
Ștefan Petre

Mai multe biserici din Târgoviște legate istoric de domnitorul Constantin Brâncoveanu au fost luminate miercuri seară în culoarea roșie, pentru a marca Ziua Națională dedicată comemorării Martirilor Brâncoveni și a atrage atenția asupra violenței îndreptate împotriva creștinilor.

Pe lângă această iluminare în roșu a lăcașurilor de cult, preoții din Arhiepiscopia Târgoviștei au adresat mesaje credincioșilor din parohii, vorbindu-le despre sacrificiul Sfinților Martiri Brâncoveni, și au subliniat că în prezent creștinismul este religia cel mai des persecutată în lume.

Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei a publicat mai multe volume dedicate Sfinților Martiri Brâncoveni și vieții lor, precum „Sfântul Ianache Văcărescu – mărturisitor al credinței străbune alături de Sfinții Martiri Brâncoveni” (2021), „Sfinții Brâncoveni – martiri ai credinței neamului românesc” (2014) și „Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni” (2014).

Ziua Națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni și pentru conștientizarea violențelor împotriva creștinilor a fost instituită în anul 2020 și se sărbătorește pe 16 august, în memoria Sfinților Martiri Brâncoveni.

Legea care a stabilit această zi națională prevede iluminarea în roșu a sediilor instituțiilor și a unor obiective publice, precum și organizarea de evenimente publice și ceremonii comemorative.

Sursă: Basilica

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor