logo
RNTV Live

16 august – Ziua națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor

Biserica-Sf-Gheorghe-Nou-100
Ștefan Petre

Astăzi, 16 august, este marcată în calendar Ziua Națională pentru Comemorarea Martirilor Brâncoveni și de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor.

Această zi națională este sărbătorită pentru a patra oară, în urma promulgării legii de către Președintele României în iulie 2020.

Scopul acestei zile comemorative este de a informa publicul, inclusiv tinerii, cu privire la importanța creștinismului în istoria României și despre natura și extinderea persecuțiilor împotriva creștinilor, care continuă și în prezent.

Exemplul perfect al martiriului, ca manifestare a iubirii lui Hristos, este ilustrat în istoria creștinismului românesc prin viețile Sfinților Martiri Brâncoveni.

Patriarhia Română a emis un comunicat la momentul instituirii acestei zile, în care încurajează „recuperarea memorială a martiriului creștin, apărarea și promovarea libertății religioase ca drept fundamental al individului”.

Se urmărește, prin comemorarea Martirilor Brâncoveni, și conștientizarea asupra violențelor actuale îndreptate împotriva comunităților creștine.

Trist, dar semnificativ, persecuțiile asupra creștinilor s-au intensificat în mod constant. Anul 2022 a reprezentat un punct culminant al persecuțiilor împotriva creștinilor, potrivit raportului Open Doors. Unul din șapte creștini a fost supus unor persecuții grave și discriminări din cauza credinței sale, la nivel global.

În total, 360 de milioane de creștini au suferit persecuții pentru credința lor numai anul trecut, conform aceluiași raport.

Sursă: Basilica

Foto: Martiriul Sf. Brâncoveni, frescă din Biserica „Sfântul Gheorghe”-Nou, București. ©Basilica.ro / Mircea Florescu

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor