logo
RNTV Live

FOTO Bâlci la Strejnicu în prima zi de Paște

bâlci Strejnic
Cristina Iancu

Tradiția se păstreză în localitatea prahoveană Strejnicu de zeci de ani.

În prima zi de Paști, în zona stadionului Conpet, se organizează tradiționalul bâlci. Și dacă în trecut zeci de comercianți se înghesuiau cu produsele la vânzare, în acest an, oferta a fost destul de modestă.

Puținii cumpărători au avut de ales dintre o puzderie de jucării chinezești de proastă calitate, porumb fiert și copt, vată de zahăr, gogoși, floricele de porumb și ceva produse de îmbrăcăminte. Prețuri măricele ca pentru prima zi de Paște și cumpărători destui de puțini.

Suntem convinși că un control al ANPC sau al DSP ar fi scos la iveală o mulțime de nereguli, dar fiind prima zi de Paște nimeni nu a venit prin zonă pentru a verifica astfel de aspecte.

Oricum, comercianții au avut ceva emoții la apariția unei dube a celor de la Antitero. Ofițerii au aruncat un ochi în zonă și au plecat repede pentru că la “țigăneala” de la Strejnic nu prea erau suspiciuni de probleme de terorism.

Păcat că bâlciul a devenit o tradiție, dar autoritățile locale de la Târgșorul Vechi nu fac un efort pentru a organiza un astfel de eveniment ca la carte, aducând în zonă comercianți cu marfă controlată și eliminând evaziunea fiscală din zonă. Nu de alta, dar la niciuna dintre tarabele-corturi nu primeai bon fiscal indiferent de ceea ce doreai să cumperi!

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor