FOTO/Specialiștii Rompetrol, sesiuni de prezentare și workshop cu elevii Liceului Tehnologic Lazăr Edeleanu din Ploiești

Specialiștii Rompetrol, sesiuni de prezentare și workshop cu elevii Liceului Tehnologic Lazăr Edeleanu din Ploiești

 

Rompetrol, parte a Grupului KMG International, continuă seria acțiunilor derulate în cadrul Programului „Pregătit pentru carieră” adresat elevilor și studentilor din Ploiești, Constanța, Năvodari și București. Reprezentanții companiei au organizat, în zilele de 8 și 9 mai 2019, un eveniment de cariera dedicat elevilor Liceului Tehnologic Lazăr Edeleanu din Ploiești de la specializările chimie industrială, mecatronică și electrotehnică.

Tinerii au avut ocazia să interacționeze cu specialiștii Rompetrol, să afle detalii despre oamenii și activitățile companiilor din grup, dar și despre programul de internship „Pregătit pentru Carieră” și etapele pe care un tânăr trebuie să le parcurgă pentru a urma o carieră în industria energetică. În plus, a fost o bună oportunitate pentru ei sa lucreze în echipe, să-și exprime opiniile și să fie mândri de rezultatele lor, în cadrul workshop-ului „Super abilități pentru viitorul tău”, creat cu scopul de a ajuta elevii să conștientizeze importanța identificării și dobândirii de noi abilități în carieră, în contextul unui viitor marcat de digitalizare și robotizare.

 „Evenimentul de astăzi completează seria acțiunilor dedicate comunității ploieștene. Anul acesta derulăm a 19-a ediție a Programului de Internship Pregătit pentru Carieră, Rompetrol fiind una dintre primele companii din România care a pus în aplicare acest tip de proiect. Scopul acțiunii derulate împreună cu elevii și cadrele didactice din Liceului Tehnologic Lazăr Edeleanu este dezvoltarea competențelor tinerilor, crearea cadrului propice pentru dobandirea de noi abilități, prezentarea companiei Rompetrol, precum și a programului de internship și a oportunităților de carieră din cadrul companiei”, a declarat Nicoleta Mihăiță, Talent Acquisition and Employer Branding Manager în cadrul Grupului KMG International.

Elevii Liceului Tehnologic Lazăr Edeleanu care studiază specializarea Chimie Industrială vor participa, la sfârșitul lunii mai, la un schimb de experiență cu liceul care poartă același nume, din Năvodari. După vizitarea celor două unități de învățământ tehnic și împărtășirea experiențelor și activităților in care sunt implicați, elevii vor avea oportunitatea de a vizita rafinăriile Petromidia și Vega, unde vor avea ocazia să descopere din tainele activităților desfășurate pe cele două platforme.

Mai multe acțiuni Rompetrol dedicate tinerilor vor avea loc pe parcursul anului 2019. În cadrul proiectului de internship „Pregătiți pentru carieră”, 100 de studenți vor fi selectați să participe la un program intensiv de pregătire practică, dar și training-uri și workshop-uri care să le dezvolte competențe soft precum inițiativă, comunicare, orientare către rezultate și lucru în echipă. Proiectul se va desfășura în perioada august-septembrie 2019, în cadrul rafinăriilor Vega și Petromidia și a companiei Rompetrol Well Services, cu sediul in Ploiesti. Pe toată perioada programului, tinerii selectați vor avea parte de aceleași beneficii ca orice alt angajat al companiei – contract de muncă, cu posibilitate de prelungire, tichete de masă și abonament medical”.

Ajuns la a 19-a ediție, programul Internship Rompetrol – „Pregătiți pentru carieră” se va desfășura în cadrul Rafinăriei Vega Ploiești, Rompetrol Well Services Ploiești și rafinăriei Petromidia (Năvodari).

Despre Rafinăria Vega

Cu o istorie de peste 100 de ani, rafinăria Vega Ploiești a evoluat de la o unitate clasică de rafinare a petrolului într-un producător și furnizor de produse speciale obținute exclusiv din materiale semifabricate livrate de către rafinăria Petromidia.

 

Rafinăria Vega Ploiești a consemnat pentru 2018 un număr de 8 recorduri istorice – materie primă procesată, produse obținute (bitum, solvent, hexan), gradul de utilizare a capacității de rafinare, pierderi tehnologice şi indicele de eficienţă energetică. Unitatea din Ploiești a prelucrat anul trecut o cantitate de 406 mii tone, în creștere cu 9% faţă de indicatorul din 2017. Această evoluţie s-a reflectat şi în principalele produse obţinute – bitum (peste 100 mii tone), hexan ( 84,5 mii tone) și solvenți (43,5 mii tone).

 

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here