logo
RNTV Live

Fostul președinte al clubului F.C Barcelona a fost arestat în această dimineață

rosell
Cristian Anghelescu

Fostul președinte al clubului F.C Barcelona a fost arestat în această dimineață de către poliția națională din Spania, anunță ziarul de casă al Barcelonei, informație confirmată și de corespondentul Digi24 în Spania, Ciprian Bălțoiu. Sandro Rosell este acuzat că ar fi condus o rețea de spălare de bani alături se soția sa.

Au fost efectuate mai multe percheziții la mai multe adrese din Barcelona, Girona dar și în Andora. Rosell și soția sa sunt acuzați că au “spălat” aproximativ 15 milioane de euro, bani proveniți din drepturi de televizare ale selecționatei de fotbal a Braziliei.

Investigatorii au ajuns la Rosell pornind de la o mai veche anchetă asupra FIFA făcută de FBI. Toate evenimentele s-au petrecut înainte ca Rosell să devină președintele clubului de pe Camp Nou.

Au fost urmărite mai multe transferuri bancare, descoperindu-se mișcări financiare suspecte către o societate financiară independentă creată de Rosell. La prima oră a zilei judecătorul care instrumentează cauza a dispus blocarea a 10 milioane de euro din conturile soților Rosell, dar si punerea unui sechestru pe imobile aparținând acestora în valoare de 25 de milioane de euro.

O altă persoană importantă implicată alături de Rosell este Ricardo Teixeira, fostul președinte al Federației Braziliene de Fotbal.

Rosell este acuzat și în cazul transferului Neymar unde procesul este în desfășurare. Pentru fostul preşedinte catalan, în mandatul căruia a avut loc transferul, procurorii au cerut o pedeapsă de 5 ani închisoare şi o amendă de 8,4 milioane euro pentru club. Din cauza acestui transfer, Rosell a fost nevoit să demisioneze în 2014 de la Barcelona.

sursa: digisport

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor