logo
RNTV Live

Fostul președinte al CJ Prahova, Radu Ionescu, condamnat pentru luare de mită

Fostul președinte al CJ Prahova, Radu Ionescu, condamnat pentru luare de mită
Mihai Constantinescu

Fostul președinte al CJ Prahova, Radu Ionescu a fost judecat pentru luare de mită,primind o pedeapsă  de doi ani și șase luni de închisoare, cu suspendare. Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

La sfârșitul lunii octombrie 2006, Radu Ionescu, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, a pretins și primit de la doi oameni de afaceri un autoturism marca Volkswagen Golf, în valoare de 22.347 euro, în scopul de a sprijini societatea unuia dintre aceștia în derularea unor contracte de lucrări încheiate cu Consiliul Județean Prahova și efectuarea la timp a plăților aferente. Acesta a primit folosința gratuită a autoturismului respectiv și ca recompensă pentru numirea și susținerea unuia dintre cei doi oameni de afaceri în funcţia de președinte în Consiliul de administrație al unei societăți comerciale cu capital integral de stat. Autoturismul a fost primit efectiv  la data de 01 februarie 2007 prin intermediul uneia dintre firme care, în perioada 22 decembrie 2006 – 11 mai 2009, a achitat ratele de leasing din sumele virate de societatea omului de afaceri ce derula contracte cu Consiliul Județean Prahova, în baza unui contract fictiv încheiat între cele două societăți, precum și celelalte cheltuieli aferente contractului de leasing și întreținere a mașinii în valoare totală de 101.340,55 lei.

Tot luni, instanța a mai decis confiscarea sumei de “101.340, 55 lei, reprezentând beneficiul realizat ca urmare a săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

sursa telegrama

sursa foto ph-on-line

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor