Situția pe frontul de est rămâne tensionată, deoarece forțele ruse încearcă să recupereze inițiativa și să răspundă trupelor ucrainene, a declarat generalul Oleksandr Syrskyi pe 6 septembrie, conform informațiilor furnizate de Centrul de Presă Militară.

„Inamicul nu abandonează planurile de a ajunge la granițele (administrative) ale regiunilor Donețk și Lugansk, se încăpățânează să se răzbune și să câștige inițiativa operațională”, a spus comandantul Forțelor Terestre ucrainene, care conduce operațiunile militare din est.

Din 2014, Rusia a preluat controlul asupra unor porțiuni din regiunile Lugansk și Donețk, și a încercat să extindă dominația asupra întregului teritoriu al acestor două regiuni în timpul invaziei sale pe scară largă. Cu toate acestea, Ucraina menține controlul asupra zonelor din vestul regiunii Donețk și păstrează o porțiune mică din regiunea Lugansk.

Potrivit lui Syrskyi, Rusia finalizează pregătirea unităților de asalt în direcția Kupiansk și bombardează zilnic pozițiile ucrainene din zonă cu artilerie și mortiere.

Mai multe informații găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *