logo
RNTV Live

Forțele navale românești neutralizează o MINĂ în Marea Neagră

62319647
Ștefan Petre

Statul Major al Forțelor Navale anunță, printr-un comunicat de presă remis publicației Agerpres, cea de-a șasea operațiune de neutralizare a unei mine marine pe teritoriul României, de la începutul războiului din Ucraina.

Nava de pescuit “Flamingo 4”, care desfăşoară activităţi specifice la o distanţă de aproximativ 8 mile marine travers de Capu Midia, a raportat joi, 13 aprilie 2023, prezenţa unui obiect asemănător cu o mină marină în trauler.

Conform procedurilor specifice, după primirea solicitării, şeful Statului Major al Forţelor Navale a ordonat intervenţia cu puitorul de mine “Viceamiral Constantin Bălescu” (PM-274) şi cu o grupă de scafandri EOD ambarcată la bord.

Nava a ieşit din portul militar Constanţa în jurul orei 14.00, echipajul fiind pregătit să intervină pentru neutralizarea obiectului raportat.

Aceasta este cea de-a şasea intervenţie a Forţelor Navale Române pentru neutralizarea unei mine marine. De la începutul războiului din Ucraina până în prezent, au fost confirmate şi distruse 68 de mine marine în Marea Neagră, 1 de Georgia, 4 de Bulgaria, 5 de România, 7 de Turcia şi 51 de Ucraina.

Un pescador a anunţat Garda de Coastă că în traulul navei a agăţat un obiect care pare a fi o mină marină. Traulul este la fundul apei, nu a fost ridicat la suprafaţă, pescadorul s-a îndepărtat de acesta cât îi permite funia. Am ajuns la faţa locului pentru a asigura zona şi am anunţat Ministerul Apărării Naţional”, a afirmat inițial Garda de Coastă, așa cum notează News.ro.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor