logo
RNTV Live

Fonduri europene pentru un centru integrat de colectare a deșeurilor. Prahovenii vor putea duce deșeuri de orice natură

centru_colectare
Dumitrescu Vlad

Consiliul Judeţean Prahova a aprobat miercuri, în cadrul unei ședințe extraordinare, proiectul de hotărăre necesar pentru înfiinţarea unui centru integrat de colectare separată a deşeurilor prin aport voluntar, cu o finanţare europeană disponibilă de aproape 5,6 milioane de euro. Noul centru ar urma să fie amplasat la marginea Ploieştiului, lângă Centura de Est.

Consiliul Judeţean Prahova a aprobat miercuri, în cadrul unei ședințe extraordinare, proiectul de hotărăre necesar pentru înfiinţarea unui centru integrat de colectare separată a deşeurilor prin aport voluntar.

Proiectul european e propus în cadrul Componentei 3 – Managementul deşeurilor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Conform documentaţiei, viitorul centru ar deservi pentru aproape 220.000 de cetățeni. Acest lucru îl califică pentru o finanţare nerambursabilă eligibilă de până la 5,58 milioane de euro fără TVA.

“În cadrul centrului integrat de colectare prin aport voluntar vor fi colectate, de la persoane fizice, următoarele deșeuri: ambalaje provenite de la vopseluri, dezinfectanți, tuburi de spray, materiale textile precum pături, haine, cârpe, materiale plastice, electrice/electronice/electrocasnice, baterii uzate, saltele, mobilier, metal, sticlă și ceramică, inclusiv obiecte sanitare, cauciuc, inclusiv anvelope uzate, deșeuri vegetale din curți și grădini, deșeuri din construcții și demolări”, se explică în documentaţia care însoţeşte proiectul CJ.

Un centru de colectare asemănător se dorește a fi realizat tot prin PNRR şi de Primăria Ploieşti realizeze investiţia în zona străzii Laboratorului.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor