Fonduri europene pentru reabilitarea SACET Ploiești/VIDEO

Fonduri europene pentru reabilitarea SACET Ploiești.

Consiliul Judeţean Prahova a găzduit conferinţa de lansare a proiectului Reabilitare rețele termice aferente SACET Ploieşti, pentru creşterea eficienței energetice în alimentarea cu căldură urbană – Etapa I. Proiectul beneficiază de finanţare europeană prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. Obiectivul investiţiei constă în creșterea eficienței energetice la nivelul sistemului centralizat de alimentare cu energie termică din Municipiul Ploiești, prin reducerea pierderilor de energie termică rezultate din reabilitarea rețelei primare de termoficare.

cel mai verde complex reziential

Contractul de finanțare în ceea ce privește proiectului Reabilitare rețele termice aferente SACET Ploieşti a fost semnat, în decembrie 2021, între Consiliul Judeţean Prahova şi Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Obiectivul investiţiei constă în creșterea eficienței energetice la nivelul sistemului centralizat de alimentare cu energie termică din Municipiul Ploiești, prin reducerea pierderilor de energie termică rezultate din reabilitarea rețelei primare de termoficare.

Valoarea totală a proiectului este de peste 114,7 milioane lei, dintre care cea eligibilă este de aproape 93,2 milioane lei, iar partea de co-finanţare eligibilă a Beneficiarului este de 1, 8 milioane lei. În ceea ce privește cheltuielile neeligibile, acestea vor fi acoperite din bugetul propriu al judeţului Prahova.

Durata de implementare este de 36 de luni, 24 dintre ele fiind alocate execuţiei.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

arnos 6 oua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here