De ce emoțiile?
- Când cineva vă prelucrează cuvintele, ei înțeleg mai întâi conținutul emoțional, în aproximativ 200 de milisecunde. Restul semnificației fiind procesat în peste 400 de milisecunde.
- Oamenii combină emoționalul și logicul pentru a-și desăvârși înțelegerea, dar totuși adesea preferă emoționalul.
- Experimentele arată că chiar și indicii de emoție determină și adesea distorsionează judecata oamenilor.
În ,,Scrierea pentru impact: 8 secrete din știință care vor aprinde mintea cititorilor tăi” de Brichard, B întâlnim următoarele tactici pentru descoperirea emoției potrivite în scris:
- Ai atitudine. Transmite convingere. Dacă lucrezi la un mesaj la care îți pasă, alege cuvinte pentru a-l arăta. Faceți cititorii să simtă ceea ce simțiți. Nu trebuie să vă ascundeți emoțiile. Asigură-te că „scriptul” mesajului tău și „scorul” emoției rezonează ca unul singur.
- Potrivește-ți senzațiile. Alegeți cuvinte și expresii care vă încadrează corect sentimentele. Ghidați cititorii pe calea cea bună. Cadrul tău emoțional, la fel de mult ca și cel logic, va dicta ceea ce înțeleg oamenii.
- Dansează cu metafora. De ce să folosiți o metaforă dacă o expresie literală spune același lucru? Pentru că metaforele transmit invariabil emoție și, la rândul lor, îți permit să-ți transmiți sensul mai puternic. Imaginați-vă să sfătuiți pe cineva cum să faceți evaluări de performanță. Ai putea spune: „Lăudați mai întâi persoana pentru a atenua impactul găsirii greșelii”.
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.