logo
RNTV Live

FOCAR DE SCABIE LA CENTRUL PENTRU PERSOANE ADULTE CU HANDICAP DE LA CALINESTI. CATI BENEFICIARI AU RAIE/VIDEO

Georgescu Cristi

INTRO
Focar de raie la Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica pentru Persoane Adulte cu Handicap de la Calinesti. Primul caz a fost confirmat inca din luna decembrie, anul trecut, iar de atunci 20 de beneficiari au fost infectati. S-au luat masuri drastice pentru a limita raspandirea bolii, iar angajatii trebuie sa respecte reguli strice, pentru a evita alte imbolnaviri. Pana acum nu a fost confirmat niciun caz in randul personalului.
Primul caz de scabie, sau raie, cum este cunoscuta boala in randul populatiei, a fost confirmat in luna decembrie a anului trecut. Dupa ce s-a dat alarma la centrul pentru persoane adulte cu handicap de la Calinesti, pana in prezent au fost inregistrate 20 imbolnaviri, in randul celor 120 de beneficiari internati.

A fost nevoie ca personalul din cadrul centrului de la Calinesti, in randul caruia nu s-au inregistrat imbolnaviri, sa fie instruit, pentru a putea face fata epidemiei declansate, se pare, de la un apartinator, care a adus haine contaminate unui beneficiar.

O parte dintre rudele persoanelor internate la centrul de recuperare nu stiau despre epidemia de raie depistata la Calinesti.

Firma care asigura dezinsectia si dezinfectia in cadrul centrului igienizeaza zilnic spatiile in care sunt izolati beneficiarii infectati, dar si zonele comune din cladiri.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor